想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問我今次係第3個cycle食clomid,每次都準時day 12就排,內膜又夠厚,以為一定中,但點解計岩哂日子都係唔中?塞黃體搞到個人又腫又眼訓都唔中。。我今日係排後第10日,但紅d仲好淺色,應該失敗多

中醫話排卵藥係咪只係催粒卵快d排,但質量未必好?但如果我唔食排卵藥,起碼day 20先排。。我真係好心急想有,下個cycle真係唔知應唔應該繼續食排卵藥?

大宅

我食過係會易中d, 但可能我自己身體未準備好最後都冇左, 反而仲傷身現在順其自然

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我同意樓主你呢個講法,
因為我食左幾個月同兩個CYCLE都完全冇反應.
反而搞到PERIOD 長左亂左

大宅

la_source 發表於 17-11-15 11:40
我同意樓主你呢個講法,
因為我食左幾個月同兩個CYCLE都完全冇反應.
反而搞到PERIOD 長左亂左:cryin ...

Jm 你食完day 幾排卵?

大宅

ty2201 發表於 17-11-15 11:14
我食過係會易中d, 但可能我自己身體未準備好最後都冇左, 反而仲傷身現在順其自然 ...

我下個月都停一停,試下滴雞精,真係急唔黎。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

Hugmebaby 發表於 17-11-15 12:02
Jm 你食完day 幾排卵?
我已經冇食啦因為根本都唔知幾時係排出既,又MISS左冇用試紙

大宅

回覆 la_source 的帖子

我就係心急, 所以食..點知就出事,而家睇中e調理下

琥珀宮

ty2201 發表於 17-11-15 12:36
回覆 la_source 的帖子

我就係心急, 所以食..點知就出事,而家睇中e調理下
所以唔食啦唔拎啦..

男爵府

Hugmebaby 發表於 17-11-15 11:05
請問我今次係第3個cycle食clomid,每次都準時day 12就排,內膜又夠厚,以為一定中,但點解計岩哂日子都係唔 ...
粒卵所謂靚唔靚,係關你本身事。排卵藥係幫助成熟,唔係改善卵子質素。

首頁

尾頁

跳至