美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人用過/用緊TS20 減肥?可以分享下

大宅

我朋友join左入門版, 大約$5.000左右 (冇買佢D油(搽身)/supplement)..
成個program係20日, 每日做25-30分鐘運動(早餐前/晚飯後), 然後有個建議餐單比你跟黎食, 例如早餐要食幾多纖維, 植物蛋白等等.....

呀! 同埋你一開始上佢個app度買療程時, 佢好似會約你去做test, 睇下你屬於邊類肥胖, 然後再建議你動物蛋白應該食咩, 唔好食咩等等.....

我朋友之前一直係125磅既平台期, 而家做完20日, 去到116磅~ 但係佢就真係好忍得口~ 咩零食, 飲品, 肥野都唔會擺入口~

我都好想join.. 但係本身已經請左PT, 所以唔捨得......

複式洋房

回覆樓主

我join咗而且完成咗20日
減咗3.8吋腰添

大宅

回覆 haribobo 的帖子

請問你請pt 大約咩價錢呀?
我最近去p記做運動有教練sell我

大宅

我join過,其實佢都係比餐單同運動片你跟,你要好自制,跟足佢。由於佢既餐單食既份量太少,我自己加多左30%左右,運動就每日係屋企做25分鐘,唔輕鬆但絕對接受到。我2星期左右肚瘦左2吋,大脾各瘦左1吋。但之後唔keep其實好快肥番。除非keep住做3 - 6個月增加肌肉量,先會無咁易肥番。

大宅

回覆 creamcoke 的帖子

我而家PT $660/鐘, 係D小型健身中心, 有yoga, thai boxing 個D上~因為係屋企附近, 所以好方便~

大宅

回覆 haribobo 的帖子

咁我想問完左20日之後, 食返正常餐單但照keep 做半個鐘頭運動會唔會磅數升返?

大宅

回覆 tygbearb 的帖子

好詳盡呀, 原來係跟片做...
會唔會有D 動作姿態做得唔好...咪無人知

大宅

回覆 __summer.p__ 的帖子

呢層我唔知呀, 因為我個fd就黎結婚, 佢暫時仲係跟緊餐單, 所以我唔知會唔會反彈~但係上面有JM講要keep住做運動~增加左肌肉先冇咁易反彈~

大宅

我都跟我個FD做過一兩次, 我覺得做之前睇一次先, 之後會易跟D (本身我冇乜運動細胞既人...)但係我同意你講, 做錯左/做得唔好係冇人會知, 好似佢有D深蹲. 佢地可以蹲到好低... 但係我唔得~
不過做完25分鐘係會爆汗..

複式洋房

tygbearb 發表於 17-11-14 09:55
我join過,其實佢都係比餐單同運動片你跟,你要好自制,跟足佢。由於佢既餐單食既份量太少,我自己加多左30 ...

我又唔覺份量少喎(emoji)
我反而係飽到食唔晒(emoji)
其實所有方法減肥都要keep住做
屋企做25mins好過出去做2hrs吖

大宅

__summer.p__ 發表於 17-11-14 10:16
回覆 tygbearb 的帖子

好詳盡呀, 原來係跟片做...

佢既唔好處就係無人話你知姿勢啱唔啱,會較易整傷。不過,佢條片d運動唔係咩特別野,上網做下research都好多資料示範正確姿勢。
同埋一開頭做,慢慢試,同埋唔跟足都無問題的。唔駛比好大壓力自己。其實由唔郁變到日日郁25分鐘就一定會有效果,只係有片睇住會易跟過自己設計program

haribobo    發表於 17-11-14 10:32

複式洋房

haribobo 發表於 17-11-14 10:21

我都跟我個FD做過一兩次, 我覺得做之前睇一次先, 之後會易跟D (本身我冇乜運動 ...

其實佢都有講初學嘅可以點做
因為大腿肌肉唔夠力
慢慢跟就可以做到
冇做開運動一下跟最難嘅會冇心機做

首頁

尾頁

跳至