跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 油塘區媽咪入黎吹下水

OPHELIA :嘩,好遠喎 :cry:

大宅

Hi 傻鴨菇芝,

如果係坐唔定的小朋友, 可能臻美黃乾亨會比較適合, 而且係返全日, 會有較多時間可以照顧細女, 應該會較好.

kitty :lol:
del by bk

男爵府

HI KITTY :你bb換左新相喎,好似大個左咁多既,好得意呀,見到佢塊面真係想'meet"落去呀 :lol: and多謝你的意見,我都有睇關於黃乾亨的資料,聽講都係要比好多時間陪囝囝做報告,我就係冇咩耐性囉,所已我都係睇下佢遲d點先. :-P

大宅

傻鴨菇芝
開始執野末呀,剛執完兩箱
:-P

男爵府

ophelia 寫道:
傻鴨菇芝
開始執野末呀,剛執完兩箱
:-P
我都未開始呀,真係好頭痛,都唔知點執 又冇人幫我揍住對仔女.不過都要開始架啦 執得幾多得幾多囉,我上次搬屋都係搬嗰日先一路搬一路執咋.

大宅

hi 傻鴨菇芝,

我都成日'meet'佢面珠嫁 :lol: :lol: :lol:
但依家d學校興埋d親子活動,陪仔仔做報告係在所難免的,為人父母都要犧牲下嫁。

kitty
del by bk

男爵府

hi ophelia, 傻鴨菇芝 & kitty:

我12月都來高翔苑呀...同你地個聲 hello,
我大仔 都係 7歲 讀 p.2, 細仔 2歲 本來銅鑼灣讀 n1,
但要搬來所以要轉校...都頭痛緊 choice 邊間...now
跎住循道衛理 law...但又想佢返 nursery..唉..好頭痛呀

:lol: :lol:

男爵府

浩朗媽媽 寫道:
hi ophelia, 傻鴨菇芝 & kitty:

我12月都來高翔苑呀...同你地個聲 hello,
我大仔 都係 7歲 讀 p.2, 細仔 2歲 本來銅鑼灣讀 n1,
但要搬來所以要轉校...都頭痛緊 choice 邊間...now
跎住循道衛理 law...但又想佢返 nursery..唉..好頭痛呀

:lol: :lol:
HI 浩朗媽媽:咦,你12月先搬嚟呀,咁遲既,我呢幾日見好多人搬屋呀,特別係sunday,搭升降機都要排隊呀,勁! 係咩,呢頭有nursery?我都想知邊間好,遲d比我睿睿豬返都好喎 :lol:

男爵府

hi kitty:你可以教下我點樣分配時間給仔仔讀書和溫習嗎?我真係唔知點陪佢,因為都真係比咗好多時間落個女度,成日都覺得自己好忙好忙咁囉 我知要犠牲,但係有時....我真係好疲倦,可能我真係唔識分配時間啦,hehe :lol: :lol:

大宅

Hi 傻鴨菇芝,

你大仔讀全日定半日?
功課多唔多? 有無訓練佢自己做功課?
可能係分配時間的問題

kitty
del by bk

男爵府

HI KITTY :我個仔讀下午班而家,2005轉全日,都係我唔好囉,早唔到起身,佢放左學返嚟,淨係睇電視,我係咁叫佢沖涼啦,做功課啦,讀書啦,起碼要叫三次先做,一路做仲要我一路叫住快d啦咁,好慢,好慢,完全都無時間溫習,佢係咁拖時間囉,我就得個急字,咩都做唔到,之前試過打佢,佢又唔怕,我已經叫佢自己做完功課,搭好哂先比我check,但佢次次做完功課就放哂係枱面,自己走左去睇電視or玩gameboy or others ,總之到家都係要次次提佢,d 功課仲要錯溜百出,唔係冇寫日期就冇寫標點符號,真係激死我呀!嗯,佢每日都最少3樣功課,最多7-8樣,其實都唔係好多,但佢好慢囉 :cry: :cry:

男爵府

傻鴨菇芝:

HI HI! 我 20號先收樓...所以咪 12月先搬來 law,
全日幼兒中心...以我所知有 3間啦...不過我都係報
循道衙理啦 :-P :-P ...

到時我搬來可以約出來玩啦...我係在職媽媽

男爵府

浩朗媽媽 寫道:
傻鴨菇芝:

HI HI! 我 20號先收樓...所以咪 12月先搬來 law,
全日幼兒中心...以我所知有 3間啦...不過我都係報
循道衙理啦 :-P :-P ...

到時我搬來可以約出來玩啦...我係在職媽媽
浩朗媽媽:好呀,到時約埋kitty,ophelia一齊出嚟,d小朋友一定好開心啫 :-P

子爵府

我明年6月至搬油美苑呀!

另外我想知除左MTR外,有乜野巴士去機埸呢??

Thank you !!

男爵府

bbccqq 寫道:
我明年6月至搬油美苑呀!

另外我想知除左MTR外,有乜野巴士去機埸呢??

Thank you !!
HI,你就好啦,我都係選擇油美苑先架,但係房署話冇,比左高翔苑我囉!sorry,我都唔知有咩車去機場喎,幫你唔到添 but好似藍田有E22去機場

大宅

浩朗媽媽,bbccqq
歡迎妳加入 :-P

呢排較忙無留言添
好呀,遲的出來飲茶茶
傻鴨菇芝

乜油美苑好過高翔苑咩 ?-(

男爵府

HI OPHELIA:好似好d囉,油美苑係鯉魚場樓上,我地隔左一條馬路囉,你唔覺得返高翔都好轉接下咩?

男爵府

其實大家諗住搬屋係自己搵朋友搬定係請搬運公司呢我今日搵到一間租大車的公司,我由彩虹去油塘都係$100車一轉,當然你要自己搵人搬貨啦,細車呢,彩虹去油塘都只係$48一程,真係好底,仲底過搭的士 :lol: :lol: :lol:

大宅

傻鴨菇芝 寫道:
其實大家諗住搬屋係自己搵朋友搬定係請搬運公司呢我今日搵到一間租大車的公司,我由彩虹去油塘都係$100車一轉,當然你要自己搵人搬貨啦,細車呢,彩虹去油塘都只係$48一程,真係好底,仲底過搭的士 :lol: :lol: :lol:

傻鴨菇芝
架車幾噸呀,可唔可以俾電話我呢 :mrgreen:

男爵府

OPHELIALS CHECK PM THX

首頁

尾頁

跳至