論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問剛走了半年的bunbun要申請visa到加拿大工作, 點解打比我叫我簽一封ref. letter比佢既? 她走時已當面簽晒所有(ref. letter/機票/人工/大假錢)!!!我係咪唔應該再簽比佢呀?

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 labour 於 09-2-16 11:10 發表
請問剛走了半年的bunbun要申請visa到加拿大工作, 點解打比我叫我簽一封ref. letter比佢既? 她走時已當面簽晒所有(ref. letter/機票/人工/大假錢)!!!我係咪唔應該再簽比佢呀? ...

just told her that reference letter was issued during her departure and you don't see there is any need to have that reissued.

侯爵府

好媽媽勳章

個工人都走左 梗係唔晒理佢啦 佢apply 係佢既事 米叫佢自己攪law 仲走黎煩你 采佢都傻啦 我個時就係甘on居居 個工人仲係我樹做緊 話要申請d乜保險 叫我簽左份野 我又on居居冇睇就幫佢簽 結果米自己一手一腳送埋佢走law 工人冇個好人唔好信佢地 仲之公平交易就得啦
原帖由 labour 於 09-2-16 11:10 發表
請問剛走了半年的bunbun要申請visa到加拿大工作, 點解打比我叫我簽一封ref. letter比佢既? 她走時已當面簽晒所有(ref. letter/機票/人工/大假錢)!!!我係咪唔應該再簽比佢呀? ...

大宅

我之前個工人姐姐話申請去加拿大,
一定要有僱主既ref.letter~
當時我姐姐都係因為哩封信而講俾我知佢申請緊~

如果佢係好既..你咪幫下佢囉~

珍珠宮

我覺得.....如果工人仲係打緊你工, 而需要呢封信, 可以寫比佢, 因為係現在既事~ (好工人才幫)

但工人已走了半年, 走時有晒文件比佢, 照理已各不相干. 而呢半年佢變成點, 冇人知, 更冇可能幫佢寫咩好睇既ref.letter~

首頁

尾頁

跳至