夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇準媽咪覺得在馱第一胎及往後第二胎時, 老公對自已嘅態度已有好大分別??

例如已經唔再著緊, 或已再很少陪伴在側?可否分享吓?

男爵府

Re: 有冇準媽咪覺得在馱第一胎及往後第二胎時, 老公對自已嘅態度已有好大分別??

我依家陀緊第二胎,我老公比第一胎時更加緊張喎......可能佢知我生仔同湊仔辛苦呀。

大宅

Re: 有冇準媽咪覺得在馱第一胎及往後第二胎時, 老公對自已嘅態度已有好大分別??

我老公都是~

Sami 寫道:
我依家陀緊第二胎,我老公比第一胎時更加緊張喎......可能佢知我生仔同湊仔辛苦呀。

其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

大宅

虎到金來勳章

我老公都是,好似總好過上一胎.

男爵府

第一個B佢會幫手沖涼餵奶.........

第二個B.........好似從未幫過佢沖涼! :-(

複式洋房

Re: 有冇準媽咪覺得在馱第一胎及往後第二胎時, 老公對自已

Sami 寫道:

係呀!! 佢幫我照顧大的bb, 出街唔肯俾野我取, 又要抱住大女, 又揹背襄, 都幾辛苦啊!! :wink:

禁止訪問

Re: 有冇準媽咪覺得在馱第一胎及往後第二胎時, 老公對自已

複式洋房

我老公得閒都只會同仔仔玩, 至於我, 佢見我好地地, 冇乜話特別有乜問題, 就已經好少理我了---冇同我一齊覆診, 冇同我行街買嘢, 好似已經晤當我馱緊幾個月係一回事咁.... :-x

Katmami

複式洋房

我老公都是,好似總好過上一胎.

首頁

尾頁

跳至