親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有冇媽咪去過"埃及"

>值得去嗎?

要睇o下你去旅遊的目的係乜,如果你想去shopping、玩機動遊戲、themepark咁就唔

大宅

Abu Simbel:http://www.memphis.edu/egypt/abusimbe.htm

我有好多朋友未去埃及前都好係話對古埃及有興趣,但去到睇得多又覺得悶~ 你可以想清楚,或都睇o下書先

點解要咁貴? 因為係跟團囉(要拾內陸機比埋個香港導遊陪你),你自己買機票由aswan去都係幾佰元(港元),自己坐車都係幾十元,真係一頸血~

>埃及是否用英語?
如果佢地唔識英文又點可以攤大手板問你

大宅

補充多少少:

我話要睇o下書先,因為有d香港團真係幾衰,個導遊因為某d原因可能會"昆"你(亦因為你唔識),我舉一個例子︰

個團話明會去giza的金字塔,但唔會帶你入去"胡夫"金字塔(即大金字塔--最出名的一個),佢會帶你入去另一個。如果你問佢,佢會用好多原因話比你知去唔到,但其實在"自由活動"的時間可以自己去(包架的士都係幾十元,另外入場費都係幾十元)。

不過,好多人其實都冇乜所謂的,是但去過咪算囉~

大宅

現在去埃及天氣最好但今早好似有炸旦爆炸喎, 去唔去得過?

真係答唔到你,睇你有幾想去,同埋會唔會帶小朋友去。如果唔安全,旅行社仲緊張過你,佢會叫你轉團的

首頁

尾頁

跳至