母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章

請問知唔知道Fridge-to-Go 邊個model可以裝到 avent儲奶杯? 因為avent儲奶杯個頂係再闊身d, 唔知知個款裝得落....

伯爵府

原帖由 mimiNbaby 於 09-2-9 22:19 發表
請問知唔知道Fridge-to-Go 邊個model可以裝到 avent儲奶杯? 因為avent儲奶杯個頂係再闊身d, 唔知知個款裝得落....

我覺得avent 個儲奶杯唔多穩陣喎, 我只敢放在雪櫃用, 出街郁來郁去會唔會倒瀉架? 我係窮媽媽, 我就唔敢試......

大宅

我都係咁話, avent儲奶杯真係唔夠穩陣, 我就用BOOTS奶袋裝左再放入個食物盒先擺落FRIDGE-TO-GO...

男爵府

唔好用avent cup 出街,我試過倒瀉幾次, 就算你整實,佢都會!因為個蓋唔實,設計好有problem!我只會係屋企用。

原帖由 mimiNbaby 於 09-2-9 22:19 發表

大宅

昨天我先買avent儲奶杯,請問你們怎樣消毒.今日我將它煲過好似有些少變形,是否不可以煲呢?

男爵府

陪月勳章

好彩上黎問一問你地咋, 如果唔係出街倒瀉左我實好肉赤lor, 咁辛苦泵出黎倒瀉左wor.....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊