自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

昨天致電德田五金舖問維修二對鋁窗鉸多少錢,一間$800,另一間$1000、平田商場地舖$950。
因親身去問個間舖協x佢個女老細話$1000,都已覺貴,我再問加手鉸開關+200元。我想吓其他加埋手鉸都可能差不多,因這間協x做咗幾十年,亦有幫襯過。想有什麼問題都可以傾,我當晚通知佢你上來看看手鉸問題再報價吧,女老細話1200元全包整好比你才有錢收,今早佢師傅看我同佢講可否幫我上窗花有1粒螺絲無咗可唔可以幫我裝上返佢話可以,跟著無無做無講比我知,好啦攪手鉸位要加錢因一邊手鉸位鎖滑軌無咗,佢話手鉸位只計同你換上新手鉸就咁入番個螺絲成為200元,跟著我話你老細1200元全包。後整完發現1200元是超貴2個鉸及手柄,再者致電協x女老細問佢可否幫上回螺絲,她問師傅話因無適合螺絲,冇通知我。我同個女老細說一堆廢話爭抝一輪才叫另一師傅上來重新看有沒有什麼問題執番好。 我希望大家知道裝修真係好易比人開天殺價之如又未必得到最好服務。

複式洋房

KWANWAILIN 發表於 17-8-7 23:54
昨天致電德田五金舖問維修二對鋁窗鉸多少錢,一間$800,另一間$1000、平田商場地舖$950。
因親身去問個間舖協 ...

一舨五金舖都係咁我以前都有試過。
仲有五金舖比你個d 組件合唔合規格你又唔知,試過一次真係怕怕。

情願比貴d 叫尊門鋁門窗師父上黎攪好過,最緊要有保養有咩事叫佢上黎睇又唔收錢既。

最緊要搵個有牌師父攪咁就唔洗好似jm 你咁貼錢買難受。

我情願比d 錢我相熟師父算啦!

下次小心d 啦jm

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

KWANWAILIN 發表於 17-8-7 23:54
因親身去問個間舖協 ...
我唔會搵五金鋪攪鋁窗。會搵有牌鋁窗維修公司,除了專業之餘,仲有保養。

首頁

尾頁

跳至