親子旅遊

跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

pearlonhands 發表於 17-7-19 08:47
去左啦! 都 ok 既。 不過嫌去清水寺果程時間太短,仲要食埋 lunch... 都幾趕架
...

請問依個團早上喺邊到集合呀?難搵嗎?

男爵府

請問跟團是否去不到錦市場? 我在其他網看到京都超多人, 如自己去, 搭巴士是無位坐? 真的嗎?

大宅

細細軒 發表於 17-7-28 08:45
請問依個團早上喺邊到集合呀?難搵嗎?

上落車有梅田同難波。 我地係難波parks 果度上車,但要早少少去搵集合地點。

男爵府

pearlonhands 發表於 17-7-19 08:51
我又無計喎,其實2000円,唯起都係 140 蚊一個人,去4個地方行下,又有導遊帶住 (雖然我地成日唔跟隊),都 ...

想要2000 円ㄧ日京都遊资料。。。
thanks

珍珠宮

puipui123 發表於 17-6-22 17:44
想問由難波->伏見稻荷->清水寺->八坂神社->祗園->花見小路->鴨川->錦市場->回難波.
這樣順路嗎? 是否只買 ...

清水寺->八坂神社->祗園->花見小路->鴨川->錦市場->

係沿路由淸水寺落山行。
[我前年去過,都行左一整日,攰到死!]
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

2kidsma 發表於 17-7-28 09:29
請問跟團是否去不到錦市場? 我在其他網看到京都超多人, 如自己去, 搭巴士是無位坐? 真的嗎?

...

我跟團果日京都真係超多人,每一個景點都係人,雖然當日陰天但都好熱,好佩服d人重著到和服。
明天會更好~~

男爵府

jcctiu 發表於 17-7-18 06:43
關西週遊卡和大阪週遊卡是兩張完全不同的優惠卷.關西週遊卡主打的是免費搭車,在關西地區,除了JR外八九成的 ...
請問 大阪周遊卡 係邊到買?

珍珠宮

bb12345 發表於 17-7-29 18:07

機場
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

伯爵府

jcctiu 發表於 17-6-22 21:19
其實你主要的行程只有伏見和清水寺兩個,其他都是玩完清水寺之後的必經之路,停留時間長短可以自由決定,所 ...

請問如我由京都四条烏丸出發, 去伏見稻荷, 嵯峨嵐山, 再回京都四条, 應買pass嗎?其間還有什麽景點可去? thx

伯爵府

pearlonhands 發表於 17-6-25 23:41
我都會去大阪,搵一日去京都。 搵到當地 local tour。 係難波出發發解散, 2000yen 一個大人。 雖然貴d 但 ...

請問你的local tour有冇由京都出發?

大宅

Bellemami 發表於 17-7-30 12:56
請問你的local tour有冇由京都出發?

sorry 唔清楚。 因為唔係我搵資料的

伯爵府

Bellemami 發表於 17-7-30 12:21
請問如我由京都四条烏丸出發, 去伏見稻荷, 嵯峨嵐山, 再回京都四条, 應買pass嗎?其間還有什麽景點可去? th ...
行程我會這樣編排:

四条烏丸(徒步) -> 錦市場,河原町(徙步) -> 祗園四条(京阪) -> 伏見稻荷/稻苛(JR) -> 嵯峨嵐山/嵐山(嵐電) -> 四条大宮(徒步/阪急) -> 四条烏丸

伯爵府

bb12345 發表於 17-7-29 18:07
這些問題最好是上官網看看:

https://www.osaka-info.jp/osp/cht/about/buy.html

伯爵府

jcctiu 發表於 17-7-30 16:46
行程我會這樣編排:

四条烏丸(徒步) -> 錦市場,河原町(徙步) -> 祗園四条(京阪) -> 伏見稻荷/稻苛(JR) -> ...
MANY THX, 另我想問, 我買了AIS的數據卡, 如我早上在台灣開了卡, 晚上到日本是否用到?

伯爵府

Bellemami 發表於 17-7-30 16:49
MANY THX, 另我想問, 我買了AIS的數據卡, 如我早上在台灣開了卡, 晚上到日本是否用到?
...
我去日本次次都是去鴨記買張DOMOCO卡,其他的卡無用過答不到你.

侯爵府

jcctiu 發表於 17-7-25 06:53
奈良如只去睇鹿太無聊,起碼預大半日行吓東大寺和春日大社.SKIP咗奈良其餘行程一日時間剛剛好.

袛園河源町 ...

袛園河源町有咩行同睇架?

伯爵府

CSS701 發表於 17-8-2 20:42
袛園河源町有咩行同睇架?
景點是否值得去,可以先看看別人的評論.

https://www.tripadvisor.com.hk/Attraction_Review-g298564-d1386092-Reviews-Shinkyogoku_Shopping_District-Kyoto_Kyoto_Prefecture_Kinki.html

https://www.tripadvisor.com.hk/Attraction_Review-g298564-d321451-Reviews-Gion-Kyoto_Kyoto_Prefecture_Kinki.html

男爵府

pearlonhands 發表於 17-6-25 23:41
我都會去大阪,搵一日去京都。 搵到當地 local tour。 係難波出發發解散, 2000yen 一個大人。 雖然貴d 但 ...

你好!可否PM Kyoto京都資料給我!謝謝!

男爵府

LongRyan 發表於 17-7-29 15:44
我跟團果日京都真係超多人,每一個景點都係人,雖然當日陰天但都好熱,好佩服d人重著到和服。
...
請問你預早幾耐book, 因我仲未決定跟團還是自己去. 如果唔洗早book, 我會去到先再決定.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

2kidsma 發表於 17-8-3 09:27
請問你預早幾耐book, 因我仲未決定跟團還是自己去. 如果唔洗早book, 我會去到先再決定.

...

一個星期左右,不過都幾full最好盡快,我本來想join果日佢滿左我改另一日出發。
明天會更好~~

首頁
45678...10

尾頁

跳至