樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

單親朋友派左個舊屋村,今日陪佢睇環境,因為兩個仔都係殘障都係當體恤安置! 好拉,第一次間屋爛容容,漏水低層就冇要,最後依次派好低層垃圾房旁 ,朋友細個時屋企環境差,成日比老鼠咬, 細路就好驚小強, 15, 16,吾要就冇, 佢地其實都排左四年大隊,係醫生好心可憐幫佢地提早上樓。我朋友真係捱得好辛苦,又要返工,放工又要照顧囝囝!見倒派的錦嫁單位心都實埋!香港人究竟做錯乜樹, 交左幾十年稅, 落到樓下,同lift個Big C聽到我地傾,仲潤我地話佢地囉綜援都派30樓, 點解你d香港人派依d單位! 真係心都實埋!
有感而發,不喜勿插!
flor

大宅

BTW,有冇人知依隻每晚收集全層垃圾後,由個槽sir垃圾落大垃圾房否好臭?? 佢日頭係上銷,冇垃圾時好似冇乜味
flor

禁止訪問

大宅

去左!好臭

flor

侯爵府

florflor 發表於 17-5-18 23:19
單親朋友派左個舊屋村,今日陪佢睇環境,因為兩個仔都係殘障都係當體恤安置! 好拉,第一次間屋爛容容,漏水 ...

無辦法、好過住劏房吧,一係試下去求情
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

子爵府

回覆樓主:

我是低層,垃圾房旁邊,仔間房貼住,早上倒拉圾時好嘈,蛇蟲鼠沒麽,蟻是自己舊屋帶既。所有窗對住垃圾站,夏天倒垃圾車會好臭,一定會關窗。唯一好處是向西南,冬暖夏凉。

首頁

尾頁

跳至