母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2023年兔年勳章

新年快樂 !

個個family都身心安康 !
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

侯爵府

2023年兔年勳章

番禺三日兩夜 27~29 Dec 2008

有相睇啦!

http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=album&mid=102561&folderid=2434653&page=1

侯爵府

2023年兔年勳章

有冇人知點攪張大頭相 ? 攪好耐都是"網絡錯誤"

大宅

Chime Long trip is happy but super tired and rushed!

Hayes played happily in hotel room after you guys went first to animal zoo, he asked us why left so early....Btw, he loved to travel the chain bus in safari very much!

原帖由 Strawberrys 於 09-1-2 08:47 發表
番禺三日兩夜 27~29 Dec 2008

有相睇啦!

http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=album&mid=102561&folderid=2434653&page=1

God is here with us! ^ ^

男爵府

終於都開呢個名, 我仲去返舊野添, 快o的入黎加返...

各位,

你地返黎喇! 好似好開心喎, but我仲未有時間追post, 今日我返4:00pm呀! 因為公司部電腦要7點先開到, 今晚唔知攪到幾點喇! 今日訓到12點先起身, 正! 我依家閃喇, 去買o的屋企野就返工

侯爵府

2023年兔年勳章

I want to buy/tailor-made a bed for Kei Kei.

Did anyone have experience for purchasing the bed with ladder as below ?

http://tw.myblog.yahoo.com/caiwei-babyhouse/article?mid=580&next=332&l=f&fid=7

Let's share the price and place. Thanks !

男爵府

c BK, 成日話升級, 愈升愈衰, 次次都有幾日入唔到.

個新工人 so far so good, 成日都 yes mum, 不過記得幾多就要拭目以待. 做嘢都幾快手, 因為拾拾實在太慢. 子進對於佢最搞笑, 佢有佢講英文, 子進有子進講中文, 子進最另就係講 yes 同 no.

由於呢幾日子進唔駛返學, 大家既 schedule 都亂晒, 仲未睇到佢究竟可唔可以 handle 到, 不過好多嘢都仲要同佢執執.

侯爵府

2023年兔年勳章

tingfai,

Tom Lee just called me to join the class for "Yamaha Junior Music Course For Children" in TST Centre on Sat or Sun.

Did Hei Hei completed all sessions for "Yamaha Music WOnderland Prepartory Course" for the 6 mths period ?

大宅

安兒爸終於攞到假喇! 我地決定1月18至21日去沙巴4日3夜, 住番上次丁家嗰間酒店. 呢兩日上網睇咗好多其他人既遊記, 好多嘢要買同帶, 要整個list 先得, 最麻煩係要摷番d夏天衫出唻呀!!! 安兒要買過件泳衣添呀, 之前嗰件已經逼爆唔啱著

大宅

睇黎放假大家都好忙喎!!!!!!!!!!!

11日假期好快就完喇, "垂死掙扎"計劃亦告失敗, 我已經瞓晏d, 埋身多d, 鬆散d, 每晚彥琳瞓咗再泵40-45分鐘先瞓...........泵得到嘅一日比一日少, 親戚亦走咗幾日, 真係唔知可以再做d乜.........唔知乜嘢原因????

眼見彥琳食奶粉之後, poo poo 多咗好多, 梗係覺得佢疴得多一定係d奶粉裡面消化唔倒嘅無謂嘢, 自己又唔開心喇!!!痰又多咗......唉!!!

一言難盡!!!!

大宅

原帖由 Hellocandy 於 09-1-2 14:17 發表
終於都開呢個名, 我仲去返舊野添, 快o的入黎加返...

爹爹好開心, 今個 topic 用佢個建議嘅名, 沾沾自喜!!!!!!!!

大宅

原帖由 onyeebb 於 09-1-2 18:06 發表
安兒爸終於攞到假喇! 我地決定1月18至21日去沙巴4日3夜, 住番上次丁家嗰間酒店. 呢兩日上網睇咗好多其他人既遊記, 好多嘢要買同帶, 要整個list 先得, 最麻煩係要摷番d夏天衫出唻呀!!! 安兒要買過件泳衣添呀, 之前 ...

恭喜哂, 玩得開心d啦, 咁難先安排倒假期!!!!!!!!!!

大宅

搞咗40分鐘, 得3安!!!!!!!!!!

我嘅奶媽生涯係咪就咁晝上句號呢????

無言的結局!!!!!!!!! 瞓喇!!!!!!!!

男爵府

終於上倒嚟 lu 之前搬咗屋, 有幾日都未得閒 fix 番部腦, 所以無浦頭, 到我上倒嚟, c bk 又唔得 好啦, 到我上倒, 又唔知仲咩話我有 error, 出唔倒 message 都係睇吓出唔出倒個 message 先, 如果唔係又曬心機.

男爵府

哈哈!!! 原來無問題喇. 太多嘢要講, 講咩先呢?

就講吓工人先, 有少少感覺好似 fsy 個拾拾嚟咗我屋企, 暫先唔係太幫得手, 不過都會俾少少時間佢先, 話曬都仲係頭一個月, 不過晴晴就 ...... 唔肯跟佢, 攪到我依家隨咗要忙教工人做嘢, 執屋, 泵奶, 同事無大少都要理埋晴晴之外, 最近連同妹妹做運動時間都好難 spare 出嚟, 打算會慢慢放手唔再泵奶, 事關 ...... 前排同妹妹睇私家, 私家 e 生話妹妹到目前為止啲肌張力仲係太強, 睇情形似乎將來要做手術係不變事實, 唯有希望盡理不斷同佢做運動, 可以將時間拖後, 同做手術次數減少. 唔講住 ....... 待續.

侯爵府

2023年兔年勳章

I replied to Tom Lee for the class in SAT PM and will start the 1st lesson on 17 Jan.

tingfai,

Do you have to buy books/workbook/CD for the course ? How much for the whole set, if any ?

侯爵府

2023年兔年勳章

onyeema,

Which hotel you are going to stay ? I want to have the information for future reference.

原帖由 onyeebb 於 09-1-2 18:06 發表
安兒爸終於攞到假喇! 我地決定1月18至21日去沙巴4日3夜, 住番上次丁家嗰間酒店. 呢兩日上網睇咗好多其他人既遊記, 好多嘢要買同帶, 要整個list 先得, 最麻煩係要摷番d夏天衫出唻呀!!! 安兒要買過件泳衣添呀, 之前 ...

侯爵府

2023年兔年勳章

I think a new topic is required for the new year. So I simple create the topic name as suggested by 爹爹.

Hope it will not have a negative meaning for "SO" Good" ---> "NO" Good.

原帖由 Cyntoby 於 09-1-4 00:20 發表

爹爹好開心, 今個 topic 用佢個建議嘅名, 沾沾自喜!!!!!!!!

侯爵府

2023年兔年勳章

Anyone have interest to buy 毛冷福袋 ? 6千日元一個係好吸引喎!

平均1個泠$10左右, 想一想訂唔訂先, PM me if you want to buy.

http://www.rakuten.co.jp/gosyo/481648/900185/

2nd Round Valid from 01月07日 21時00分~01月08日 08時00分

大宅

今日一早去海浪公園, 佢地開心到爆, 3點返黎, 佢地3個(連埋爹爹)都攰到瞓哂喇, 我諗住又泵下奶囉.........

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊