自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主:

我會keep. 無人十全十美, 佢對你的小朋友有互動即喜歡小朋友, 你話佢打小朋友咁有冇了解是什麼事打他? 黑面就要同佢講清楚, 有咩唔滿意出聲, 唔好黑我面。
其實最主要係佢照顧小朋友緊要過食物好唔好食, 唔好食咪外賣或自己辛苦d自己煮, 佢揍3個仲係new born真是辛苦架, 新工人你又唔放心, 我會留個熟手技工。

大宅

回覆樓主:

冷靜D。
首先斷約工人不可信,除非你親自同前僱主理解個爲什麼斷約。

你個仔話工人打仔,明的。換是我也會超火大。但事到如今,你仔怕她嗎?有沒有心理傷害?

如果你要個工人一打3,斷約我不用。會留舊工人,再加鐘點或陪月去望實,再重新找可信的工人。

不過,一打3要比多D錢或要請2個工人。

禁止訪問

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

子爵府

chulalala 發表於 17-3-10 13:17
懇請版主唔好移走我住,我想公海post 聽多d意見!urgent 的

我啱啱生完bb, 仲坐緊月,有個讀初小 ...

你諗住一個工人湊3個?
仲要一個初生,一個未夠2歳?
2個工人合理D囉

男爵府

我睇住個工人用尺打我細仔(2歲),不過好細力。我又係三個,真係無人肯做架。斷約工人更加冒險。但新工人,可唔可以反口唔請架?

男爵府

最理想兩個都要,因為老二丶老三咁細過,一個人跟本冇可能睇得住,更不要説做家務了。

如果不能就要舊的,新不如舊,新的極大機會衰過舊,到時候你吵佢或佢要走都好大鑊

首頁

尾頁

跳至