興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 親子王國是介紹好書的地方,不要 hardsale某間書店。

FXPC,

我們好支持你,不好因為一小撮(無知)的人而不開心。

大宅

Re: 親子王國是介紹好書的地方,不要 hardsale某間書店。

Hi babycomputer 老友,

歡迎,歡迎!歡迎你呀!

你第一個 post 就到「好書分享」,好正確呀!大家睇多D書絕對係好事,希望你都多D上書店(任何書店都可以),買多D書,睇多D書,咁下次你就識“hardsell”點串嫁喇!

babycomputer 寫道:
各位老友﹕

旺角大把大陸版書店,不只是大陸書店和國風書店有得買﹗

親子王國是介紹好書的地方,不要 hardsale某間書店。

特此通知。不要 hardsale某間書店

複式洋房

Hey FXPC,

Don't get upset! You just can't please everyone! You can see that MAJORITY of the BK members are by your side, and most important of all, they are the rational members.

I had introduced your book list to my friends and they love it alot~as you said, saved lots of $$$$$$$ and time!

千萬別為了這些純為挑戰而挑戰的言論而生氣,跟本不值得啊!

Cheer Up!

大宅

好好一個分享睇書買書的地方, 無端端都會興風作浪既? ?-( ?-(

會員們的眼睛都是雪亮既, 唔會混淆是非, FXPC, 請你別當一回事, 支持你繼續分享!

大宅

:lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

haohao 寫道:

........買多D書,睇多D書,咁下次你就識“hardsell”點串嫁喇!

男爵府

Cathyneo 寫道:
...........我買了一套親親自然學英語,一套4盒,每盒有五本書和一隻CD,因為新開店,所以有八折,非常便宜...........
我都買左一套"親親自然學英語", 真係幾好呀, 好多精美圖片, 超值 . 我老公見到, 即時心思思想溜出旺角睇書. 好介紹!!

FXPC,
Please keep on "hardsale" your sharing !!

大宅

看到babycomputer的'通知',真是非常憤怒!!

這個人用一個新a/c發表言論,行為閃縮,很明顯是另有目的,我懷疑她/他是某些英語教材的salesman,因為FXPC推介過一些較便宜的內地出版的英語教材,令她/他的利益受影响,才會成為受攻擊的目標。

想想國風和大陸書店應該是在互相競爭,同時介紹兩間是competitors 的書店,是非常中立的做法,況且,FXPC也建議大家可向dangdang.com購書,又怎算hardsell某間書店?

我很害怕那些原本熱中發表寶貴資料的會員,會因為怕人言可畏,減少言論或處處避忌,有好介紹也不敢發表。

我也要特此通知,請各位努力捍衛這片淨土,那些小人和真sales快滾!
:evil:

民房

說得好!其實大家都是本著為人父母之心,希望以有限的資金,給予子女無限的資源,藉著BK這個親子平台,互相交換心得而已,奈何無私的分享,也會招人口舌,將心比己,亦為當事人感到難過,而搞事者則如過街老鼠,愧對他的'老友',從此自動消失吧.

[quote]
LapLapMom 寫道:
看到babycomputer的'通知',真是非常憤怒!!

這個人用一個新a/c發表言論,行為閃縮,很明顯是另有目的,我懷疑她/他是某些英語教材的salesman,因為FXPC推介過一些較便宜的內地出版的英語教材,令她/他的利益受影

男爵府

我幾個月前在奧海城見過同類的書,~$1000/set,台灣版,當時非常想買,諗住最多兩三個月唔買書俾囝囝住。好在冇買到,而家十分一價錢便買到,慳到啲錢可以買多啲其他書俾囝囝,多個選擇。
cathy

大宅

講真這些書店真的在有好多好書.而且價廉物美,实在有賴各位報料.Thousand thanks!!!

男爵府

FXPC,
請你繼續提供好書啊!!!
我重新看一次你的好介紹, 絕對是很有heart 的分享
「好書分享」一直多得好些媽媽、爸爸(比較小 :mrgreen: )提供好書,買書的好地方, 入來的,無論齋睇定分享,都是有心從不同書種吸取知識,都是有心人 :-P

這裡沒有甚麼是非,也沒有人可以挑釁成功,因為,我相信入來的單純是尋找知識以補一己之不足(跟我吹水例外 :mrgreen:)

我自己是相當享受閱讀書友們對書的見解,分享閱讀心得,相信各位書友都有這個想法吧!
希望FXPC你不要介意甚麼通告,新會員入來提出意見又好,舊人也好, 沒有道理的,你又何需介意,大家都是明白人----->你有付出,又從其他書友身上取過經,是一個循環,不要因一些人,一些說話,而中斷這個緊密的聯繫啊 :-P

大家繼續講書,讓無意義的爭拗停止吧

有意義討論例外 -----------有請babycomputer提供另一間書店,有較多幼兒書籍,折扣又最多? 我也是在職媽媽,又懶,最好有人提供最好 :lol: :lol: :lol:

男爵府

haohao,

大宅

上次係「教育小組」見到有人話FXPC,真係好為FXPC唔底,因為我真係好多謝FXPC gei分享。
今次又見有人0甘話佢,我仍然為FXPC覺得唔底,多一重gei感覺係,唉~~~0甘樣批評、0甘樣發泄有mud謂呢?佢註冊一個新gei名,拋低一d令人唔開心gei說話,令其他人唔開心,之後佢又唔回應,甚至就可能以後唔再用呢個名post 0野出0黎……

我只希望FXPC唔好唔開心,呢個話題快d消失。

男爵府

開心吸收勳章

FXPC

你不要不開心,你提供有關賣大陸書的資料很有用,我從未去過大陸買書,但你的分享令我知道很多有用的圖書。不要介意一個人的說話,看看那麼多朋友支持你,就知道你的付出並沒有白費。

大宅

hashtag影視迷勳章

FXPC,

support u.. pls keep going for your sharing

複式洋房

雖則香港言論自由,也不要攻擊人,而且FXPC根本沒有hardsell某書店,如果咁講,週觀整個bk,我們還不止在hardsell很多書店書城,還在hardsell某些教學法、hardsell某人的書,hardsell某些幼稚園、某些小學..... 咁又點呢?

FXPC, 唔好因為o的咁無理

男爵府

babycompter 真係好無聊,好似一個被人冷落o既小朋友,千方百計做 D 百厭行為/言論去引人注意佢咁,咁得閒就去做o下義工,幫o下人,好過o係度做埋 D 有破壞冇建設o既o野 ! 咁大個人,用o下腦 la,唔該 !

大宅

Ms.ChanChan 寫道:
haohao,

伯爵府

我唔覺有hardsell喎
書店唔係通街都有

大家介紹好書,講埋邊樹有得賣
咁就唔洗周圍揾
我覺得好方便

首頁

尾頁

跳至