自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

子爵府

親子王國15週年勳章

排一排

珍珠宮

Kapo1021 發表於 17-1-7 21:21
上年年尾生了寶貝囡囡,想買一個2016年楓葉金幣,請問有沒有人知道邊到仲有得買或有無人願意轉讓比我呢?
T ...

http://coins.com.hk

有貨要盡快買,因為有年份的金幣/銀幣會隨著年份每過一年就加一次價的。

wcpcelia    發表於 17-1-8 11:14

Love and Kindness are never wasted.

大宅

babycam 發表於 17-1-7 22:33
http://coins.com.hk

有貨要盡快買,因為有年份的金幣/銀幣會隨著年份每過一年就加一次價的。

多謝你回覆,因為bb年尾出世,我已經買了一個2016 1oz鴻運金幣,但楓葉金幣就到到都話無貨,我打算以後每年買2個金幣比bb將來做嫁妝,但個金幣要由2016年起開始買先更有意義,因為係由bb出世既嗰一年開始儲既,我唔介意比貴小小買,而家只想有人可以出讓.

大宅

回覆樓主:

你去帝銀/大洋/kito應該都有

珍珠宮

Kapo1021 發表於 17-1-7 22:45
多謝你回覆,因為bb年尾出世,我已經買了一個2016 1oz鴻運金幣,但楓葉金幣就到到都話無貨,我打算以後每 ...
有意思啊, 儲下d 陳醋/菓皮/花膠/酒.......隋年月增長食物

不過無位放咁多野

大宅

海仔媽 發表於 17-1-8 09:34
你去帝銀/大洋/kito應該都有

唔該你,呢幾間都問過啦,問埋上商同恆生,得金拓有2份1盎司,但我想要1盎司,隔離論壇話金城有,我打算星期一打去金城問下.

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:上年年尾生了寶貝囡囡,想買一個2016年楓葉

原帖由 Kapo1021 於 17-01-07 發表
上年年尾生了寶貝囡囡,想買一個2016年楓葉金幣,請問有沒有人知道邊到仲有得買或有無人願意轉讓比我呢?
T ...
想問金幣賣返出去係咪會蝕好多?
做嫁妝意思係到時直接比佢定用嚟換金?

大宅

oiyau2005 發表於 17-1-8 13:25
想問金幣賣返出去係咪會蝕好多?
做嫁妝意思係到時直接比佢定用嚟換金?

...

可以賣返比銀行,上商賣出買入差價80元,即係宜家上商銀行賣出一盎司楓葉金幣要9405元,我地賣返比上商就9325元,價格會隨金價上落,而我本身結婚既金器都會比我囡做嫁妝,呢D我唔會賣返出去,直接比佢做嫁妝陪嫁用既.
http://www.shacombank.com.hk/tch/rate/gold_price.jsp

oiyau2005    發表於 17-1-8 16:45

首頁

尾頁

跳至