心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位媽咪同姑仔/姑奶妥唔妥架?

我姑仔就平時有着數就懶fd!
例如借手袋,煮飯煮埋佢第二日lunch帶既飯盒咁咪好好口囉!
但佢試過趁我行開左竟然一巴星我仔仔,星到塊面有五隻手指印!當時我仔仔只得2歲幾!佢話佢駁咀喎!!
我個仔果陣未讀書成日都唔出聲,講野又唔叻!
駁咀?我打死都唔信!
...可能佢妒忌我個仔多人鍚,尤其是佢阿媽!
而佢個仔就show off極都無咁好待遇!

其實佢阿媽都好鍚我姑仔個仔既.........不過佢覺得佢阿媽應該淨係鍚哂佢果個!
I'm not a yogi,but a yogist!

大宅

Re: 各位媽咪同姑仔/姑奶妥唔妥架?

嘩! :evil: 如果有人一巴星我囡囡,我實同佢死過,因為父母都唔可以咁做o架ma...實心痛死我 :cry:
不過我同姑奶都冇嘢,因為好少聯絡 :-P 同老公o個便都好少 一個月一次到

洋房

我有兩個姑奶, 在個大女還得幾個月大既時候,
每次同佢地有聚會, 佢地都會抱走我個女,
跟住就偷偷搣佢塊面, 搣到佢cry就俾翻我,
仲要話"最憎人成cry", 我老公成日都話算啦,
我差d為左呢d野同老公離婚呀!

大宅

咪係囉!
我都未試過咁樣星我仔仔呀~~~
果陣真係心痛到我死呀!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

變態,少見為妙.

大宅

kitdonna 寫道:

aiya~~~
就係咁喇!!
趁你大人唔以意就借d意整鬼d細路咁!
都唔知咩心理呀! :evil: :evil: :evil:

大宅

~DREAMY~,kitdonna:

乜佢地咁衰嫁!咁無愛心都有嫁!細路仔都蝦.....仲要係親戚,有佢地係度真係要盡量保護你地既寶貝呀!

我得一個姑奶無乜2咀,所以無話妥唔妥。

伯爵府

YokoLai wrote

乜佢地咁衰嫁!咁無愛心都有嫁!細路仔都蝦.....仲要係親戚,有佢地係度真係要盡量保護你地既寶貝呀!
---------------------------------------------------
agree :evil: :evil: . Luckily I don't have 姑仔/姑奶 because my mother-in-law have 4 sons only no daughter :mrgreen:

大宅

kitdonna 寫道:

唔係嘛 ,佢地有虐待狂o架 ?-(

大宅

姑奶我就無,姑仔就有一個,表面上我同佢無乜o野,但私底下我就憎到佢入心入肺。

因我奶奶得佢一粒女,仲係 "拉" 女,所以,縱到佢不知所謂 :-x ,無禮貌、無規矩、自己o的o野 (衣服鞋襪、化妝品、手袋等)放到一屋周圍都係,番親去連坐都無位坐咁滯。

我最憎佢果次,係屋企著住條裙,"擘" 開個大脾坐係張凳仔上面,仲要露埋底,當時坐係佢對面o既,其中一個就係我,而另外果個係我細叔仔(佢阿哥)

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

點都唔可以郁手打我個B

大宅

我有3個老姑婆姑奶, 好彩1倨暫時去左澳洲, 表面係無野, 但實際我覺得佢地煩到嘔. 成日痴埋我屋企到, 攪到我無d一家人ca時間, 仲成日要我兩個仔陪佢地玩. 好討厭呀 :evil:

複式洋房

姑奶係咪即係老公既細佬或者細妹呀?(sor, 唔知)
如果係,我有一個姑奶, 同佢好fd 架, 對我個女女都好好
雖然佢係懶d, 不過叫下佢都會幫下手,
而家可能年齡問題, 同佢差唔多, 又0岩傾, 所以好fd
佢有時仲會同我講佢d愛情問題架

公爵府

畀面勳章

我有四個姑奶, 同佢地都無"mud"野講, 但佢o地就好錫我個仔!

大宅

arpaddy,

姑奶係老公個家姐

老公個細佬 = 叔仔,老公個細妹 = 姑仔

大宅

我同我姑奶同姑仔又冇乜嘢喎,
相處得好好添,
反而同我叔仔就...

複式洋房

勁唔妥, 反左面, 我買d野佢要彈(話我好買d野左住哂, 攪野在我係買翻我自己屋企, 又唔係擺係佢度, 唔知關佢咩事, 仲唔係講笑果隻, 係用好認真0既語氣), 我去街佢要理, 我個仔佢鍾意鬧, 我做mug佢都要有意見, 正一攪屎棍!

大宅

有d人吾知係咪平日壓力大心理變態,中意征服弱者為樂,我姑奶平常無嘢,但係有一次食晚飯無啦啦兇我個bb,look大隻眼大聲嚇佢,但係佢無做錯嘢(我老公抱住),嚇到我個女望住佢呆左。我真係好想鬧佢,但係成家人係度我出聲我奶奶一定會話我姑奶只係玩下,話我緊張,一輪嘴車過來。我唯有笑住話佢再嚇bb如果bb半夜發惡夢驚醒吾訓我一定會打比佢等佢陪我地第二日無精神返工。佢至收聲。我吾中意呢班人但係尊重佢地係我老公家人,我吾會同佢地嘈,但係會用方法保護我個女。

洋房

由於佢地d行為我好反感, 所以我盡量唔帶個女見
佢地, 最多只係新年見一次, 平時我會扮無時間
同佢地食飯, 但我老公都feel到我專登敢做, 我
唯有老實同我老公講 (既然你幫唔到個女, 又唔
俾我出聲, 只可以敢這樣),無必要都唔好見。

首頁

尾頁

跳至