家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 家居的保險

遙遙爸爸:

我都想要,可否也給我? Thanks a lot !
[email protected]

子爵府

好媽媽勳章

講開家居保, 我都有d嬲.

我買既係新屋苑, 煤氣公司同bluecross藍十字聯手提供優惠, 唔單止家居保保費平左, 連煤氣按金都唔駛比, 睇過家居保內容同出面差不多, 仲保我10萬家居裝修, 我就諗住join.

打去bluecross, 佢比份form我填, 我問佢fax去邊(裡面有我credit card資料過數), 佢叫我fax去admin. dept., 我fax左但隔左兩日都無人覆我, 我再打去, 佢地話收唔到叫我再fax, 今次係fax比一個人(叫住"A"), A幫我review時講話因我初初join係未包裝修住, 我就同佢講我唔join住, 等我入伙先, 佢話幫我hold住.

點知再過一兩日, 有位bluecross admin. dept既人打比我話收到我fax, 問我係咩一回事.

今日上網check銀行資料, bluecross竟然debit左我張credit card一個月保費.....

星期一佢就味道. :-x
該用戶已被刪除

大宅

9間不同保險公司/銀行家居保既比較表

please send me a copy, thanks!!

e-mail: [email protected]

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 遙遙爸爸 於 04-8-28 22:05 發表
家居保係家居財物保障, 範圍包括火災, 爆炸, 爆水管, 盜竊等, 仲保埋你同家人全球性個人責任保障. 火險係保樓宇結構, 同家居保性質完全不同.

我有一張比較市面9間不同保險公司/銀行家居保既比較表, 係 pdf 檔案, ...

想請教,咁租樓有無需要買家居保同水、火險呢?

伯爵府

租樓亦有需要買家居保, 至於火險就由業主買.
原帖由 花子 於 09-8-6 10:18 AM 發表

想請教,咁租樓有無需要買家居保同水、火險呢?

大宅

認識瑞士牛牛第二回

十年前的貼都拎反出黎回
Kindness is like a key,which rusts if we put it aside.Use it frequently not only could help others but also could help ourselves.

首頁

尾頁

跳至