親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友4歲去日本仲駛唔駛帶埋bb車呢?(跟團)

如題, 請指教......
該用戶已被刪除

Re: 小朋友4歲去日本仲駛唔駛帶埋bb車呢?(跟團)

大宅

四歲小朋友都好大個啦!我囡囡三歲起已經唔用手推車,佢怕俾人笑bb.如果你小朋友係香港都冇用開,就無謂帶多樣野!如果跟團,實好多時間可以係旅遊車內午睡小休.

複式洋房

我剛從日本回來(跟團),也是帶同一個四歲的小朋友去的。我的經驗是 - 沒有BB車也可以應付得來(我也有想過帶)。

不過,我建議若你會去Disneyland or Universal Studio,你可考慮租BB車,我覺得十分有用亦相當方便。我這次便是第一時間跑去入門口側的服務臺去租車。起碼,小朋友累了,也可以坐下睡下,你也可以推住佢行下睇下。同時又可以放雜物好駛好用。

大部分節目等候排隊有對應泊車安排,很方便

Disneyland : 租金 ¥700 (另加300 按金還車時退回)
Universal Studio : ¥600

另外日本的百貨公司也有BB車免費借。

Have a nice trip.

別墅

我想問下日本disney,Universal Studio,百貨公司果d bb車係咩類型??係咪士的車??THANKS

複式洋房

可以說是合乎嬰兒車和士的車啦 - 座位不可放平,但座位前有不可除下的欄杆。所以我大仔(七歲)想坐時雙腳要跨出來。
你可參考the photos at Univeral Studio website (I can't find the one from Disneyland)

http://www.usj.co.jp/studioguide/parkservice/ch_index.html?park_index/ch_park_index_index.html%23babycar

別墅

Hin.Hei:唔該哂你呀,搵埋個圖,勞煩哂
我都唸緊唔帶bb車
不過我搵緊腰bag型咩帶,到時方便d

首頁

尾頁

跳至