論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我既工人錫BB...

我之前都見過佢錫我BB, 之後我奶奶話過佢, 上星期我響廚房整野食, 因為工人煮得唔好食, 佢就幫我餵BB飲奶, 我走入房睇BB, 見到佢又錫我BB...我好激氣, 我話如果再俾我見到佢就要番鄉下, 奶奶都有幫我話佢...我差D嬲到想喊 其實平時我都要番工, 佢響屋企錫我BB我都唔知...但係我覺得好污漕囉! :cry:

如果係你地...工人錫BB你地會點呀?
Joyce

複式洋房

Re: 我既工人錫BB...

Dear Joyce ,

我BB十月底出世, 我末有如此反應
其實工人錫BB , 如果係額頭 , 手都可以接受.
但是咀咀就一定唔得.

我個宏宏豬出生於2004年

複式洋房

其實佢鍾意妳bb係一件好事,至少唔會對bb唔好,但錫bb就唔好錫咀咀,一定唔得,錫下手手算啦..

不過如果妳鬧佢又唔係咁好,小心佢因而遷怒於bb呀!
林月如

大宅

其實我工人都有偷偷錫我阿b,而我阿b反而明目張膽情不自禁去識錫佢Tim!咁佢就會閃閃吓,即係佢都識避忌啦!我就當睇唔倒,因為佢一早已經檢查哂身體,同埋佢都幾乾淨,加上我覺得係佢好鍾意我阿b先會咁,如果唔係喺我面前,咪由得佢當唔知囉!

最緊要bb起碼有成歲身體又ok先得,講真有時好多朋友都係咁熱情啦!只不過衛生方面就算ok,心理上過唔過到關先,如果你真係唔鍾意咪出聲囉!不過唔好勁炳,慢慢同佢解釋你接受唔倒,咁樣唔衛生囉!

大宅

不過我補充一點,咀對咀的真係唔接受

大宅

Hello joycetsui,

My maid will kiss my bb mouth to mouth when we are not in her sight area, but I warn her not to kiss my bb (mouth to mouth). Now, my maid will kiss my bb's hand, leg or head that I can accept.

As bb's mamy, I, myself will not kiss my bb mouth to mouth la - not very clean, why maid can do it ?

joycetsui 寫道:
我之前都見過佢錫我BB, 之後我奶奶話過佢, 上星期我響廚房整野食, 因為工人煮得唔好食, 佢就幫我餵BB飲奶, 我走入房睇BB, 見到佢又錫我BB...我好激氣, 我話如果再俾我見到佢就要番鄉下, 奶奶都有幫我話佢...我差D嬲到想喊 其實平時我都要番工, 佢響屋企錫我BB我都唔知...但係我覺得好污漕囉! :cry:

如果係你地...工人錫BB你地會點呀? [/quote]
Sik Sik was born in Aug 18 2003
該用戶已被刪除

別墅

咁可能我比較敏感...!! 原來工人錫BB真係咁平常?!!
Joyce

大宅

真係好平常,不過都要教個工人,如果佢有病或BB有病時,就唔好吼個面埋個BB度,如果唔係啲病傳開晒就唔好啦,不過就要好聲好氣講喎.

大宅

My maid also kisses my baby not on her mouth. That means she loves her and I don't see there is any problem. Therefore she is very willing to teach my baby a lot of things.

伯爵府

好媽媽勳章

Brian'Mother 寫道:
其實除左係咀對咀,我又不反對工人姊姊錫bb喎,其實錫都係人的真情表現之一,表示佢錫bb,佢地有好的關係,我印印都時時錫我bb,我覺冇問題喎

我個工人都有錫亞囡架, 我都覺得ok喎.

子爵府

咀咀就真係唔得,錫咪好law~唔通你想佢打你bb咩?

伯爵府

工人和個bb有了感情,情不自禁下鍚鍚個b係唔出奇0者!
有時你見到自己既b咁得意都忍唔住鍚佢幾淡啦!

首頁

尾頁

跳至