心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個friend 今日生左bb啊,不過好陰公呀﹗﹗

個bb得一隻耳仔....
Kidney又有事.....Size 好大.....
係仔仔 哩o架..
>>>>>????

禁止訪問

Re: 我個friend 今日生左bb啊,不過好陰公呀﹗﹗

男爵府

miffy,
你個fd幾歲呀?佢猜測點解會咁o既?

大宅

我個 friend 28歲, 佢老公 30歲...
佢都唔知點解會咁..
不過我無詳細問呀,要等佢心情平服先敢問佢呀﹗

>>>>>????

別墅

Blythe_miki
咁佢產前是睇政府or私家?
真係好陰公呀.
http://images.snapfish.com[img align=right]http://images.snapfish.com/33%3A9672723232%7Ffp45%3Dot%3E2333%3D54%3A%3D%3C99%3DXROQDF%3E232354%3B8%3A5973ot1lsi[/img]

大宅

政府 and 私家都有睇呀...
不過check 唔到 bb有事...
私家佢o係仁安hospital,生都係呀﹗
政府 好似o係 Kwong Wa
>>>>>????

男爵府

Blythe_miki,

希望妳朋友唔好太傷心, 要保重身體! 我女琴老師都有一個女學生, 天生也是只有一隻耳仔, 而唯一的耳仔亦弱聽, 要帶助聽器, 但她依家已高小, 學校成績好好, 鋼琴方面亦表現得好出色, 已拿過不少獎項, 所以希望妳朋友不要太灰心! 不過 kidney 方面係未都唔係太好 :cry: , 希望妳朋友 bb 可以好好地康服過來!
『我們既有這許多的見證人,如同雲彩圍著我們,就當放下各樣的重擔,脫去容易纏累我們的罪,存心忍耐,奔那擺在我們前頭的路程,仰望為我們信心創始成終的耶穌。』
(希伯來書 12 章 1-3 節)

大宅

Blythe_miki

希望你朋友冇事.....盡量支持佢!!!!!!!

大宅

Zoey 寫道:
Blythe_miki,

希望妳朋友唔好太傷心, 要保重身體! 我女琴老師都有一個女學生, 天生也是只有一隻耳仔, 而另一隻耳亦弱聽, 要帶助聽器, 但她依家已高小, 學校成績好好, 鋼琴方面亦表現得好出色, 已拿過不少獎項, 所以希望妳朋友不要太灰心! 不過 kidney 方面係未都唔係太好 :cry: , 希望妳朋友 bb 可以好好地康服過來!

有可能要換kidney 啊, 站時仲未知...
>>>>>????

男爵府

Blythe_miki
請問候你朋友!

別墅

為何仁安個醫生咁疏忽,你知唔知是那個醫生?

大宅

我唔知啊。。有無問佢呀∼∼
唔係仁安呀係法國醫院呀∼∼∼∼
我之前記錯左!
>>>>>????

大宅

Blythe_miki ,

叫你朋友唔好咁傷心,因為我好明白佢! :cry: 因為我細仔都係咁,佢出世我先知原來佢有隻耳仔係摺埋左,個一刻我真係好傷心,成日湊佢都哭,因為我覺得佢好可憐!一黎我好怕佢大個左會俾人笑,二黎我怕佢聽唔到野,點知滿月之後去check,佢係聽到野,所以我都冇咁傷心,慢慢而家都7個月,我唔覺得好大問題,因為好多人同我講天係公平架,叫我唔好咁傷心,通常有少少問題既小朋友係一定會好聰明架,所以叫你朋友唔好咁傷心!最重要父母要堅強面對,個小朋友先唔會覺得有咩野架!因為剛剛發生係會好突然,時間耐左都唔覺好大問題,最重要我覺得係身體健康!希望大家努力面對將來!
不過將來可能佢會(俞)到出面d人會話你個仔點點點,同埋睇你個仔會睇到眼(特)(特),不過只要佢自己唔覺得係一件咩事,咁佢就會舒服好多,都係一樣野人地鍾意點我地可以不理,因為我真係見過好多人都係咁樣睇我個仔,佢地仲要走黎摸佢摺左隻耳仔仲要話做咩要咁架!不過我罵佢,佢就走,講真人地想架咩,我都唔知點解會咁架,所以我會堅強面對一切!

大宅

佢個腎究竟有乜問題?
我大肚時都照到阿囡個腎有bubble,出左細就keep住check,上年做手術割左一邊腎,基本上人一個腎就夠用,我個囡同正常人冇分別架,不過要佢做手術好心痛囉,只係我覺得佢得一個腎要好好保護,不能吃太咸or太甜(正常人都唔應該)! :cry:

大宅

bb個腎一邊比Normal 既大, 一邊好大....兩邊都有事啊﹗
係lor, 大肚時一定照到架啦,但我個friend 照唔到...
點界你阿囡會有bubble既??
>>>>>????

複式洋房

叫你朋友唔好咁傷心,代問候佢!另外好認同Edison媽咪做法 因為最重要父母要堅強面對,個小朋友先唔會覺得有咩野架!唔使理其他人,堅強D面對一切!

男爵府

究竟邊個醫生幫佢照?!! 咁大既問題都睇唔到嗎?!?! 耳仔都可以做手術, 整番隻義耳丫, 個腎點攪?? 仲要兩邊都有事!! 希望你個friend個B可以大步檻過, 用藥物可以控制住, 不過咁細個就咁樣, 真係好陰功! 同埋好憤怒, 點解個醫生會咁九流!! :evil:
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

同意, 無論發生乜野事, 父母O既態度好影響小朋友成長. 各位媽咪, 都要加油呀!!!

殷儒媽咪 寫道:

叫你朋友唔好咁傷心,代問候佢!另外好認同Edison媽咪做法 因為最重要父母要堅強面對,個小朋友先唔會覺得有咩野架!唔使理其他人,堅強D面對一切!

大宅

畀面勳章

聽到後好心痛呀! 希望佢地一家都在平安中渡過.

大宅

代我問侯你的朋友~~ 堅強去面道!!! 你記住多d同佢傾計

首頁

尾頁

跳至