論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我已離家避見工人两天,昨晚才回家
今朝,我問工人點解唔剪頭髮(佢星期三放假,叫佢剪髮,嚟咗剛6個月,上次叫,肯剪),佢應我 “老公叫佢唔好剪“,我諗你有個老公真巴閉,真晒命,如果人哋冇老公,咪好刺激,我應番佢,“你老公有冇叫你唔好做工人呀!你老公有冇每月俾錢你呀!“

佢就話 “太太想我同老公split", 太太同朋友講電話講我!

乜佢咁叻嘅? 識偷聽?

噚晚,有個ex-colleague call 我訴苦,我攤係梳化講咗一個鐘,佢話佢聽到我同朋友講工人lazy 喎!

又話太太唔鍾意我,terminate la

我剷咗佢一輪,話佢too negative, 話先生太太like u very much, u hard working, 唔會terminate!

佢糧期4号,本來諗住星期六出糧俾佢,等佢星期日放假有錢用,而家,i forgot 喇!

男爵府

畀面勳章

識聽小小扮代表,自作聰明﹗

大宅

哈哈. 你個工人又出口呀~你又係既~串到人地咁應~~
咁你係咪真係有講佢LAZY

子爵府

歌莉泡泡 發表於 16-9-2 17:28
哈哈. 你個工人又出口呀~你又係既~串到人地咁應~~
咁你係咪真係有講佢LAZY ...
冇呀!我冇講佢呀!咁樣我先咁慶!
我舊同事call 我講公司d 八卦嘢咋!

我剷佢話我冇講佢,頭先就call 咗agent 講佢喇,好大声講,我問佢你聽.唔到咩!

我講佢,係唔會話lazy 架,佢唔lazy, 係short short 地,唔話得,話吓d 嘢唔乾淨,發脾氣,黑面,唔食飯,我從來冇話過佢懶架!

就算佢真係聽到我講佢,都一定唔會話佢lazy, 何況,我真係冇講佢!

首頁

尾頁

跳至