親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

準備入住的媽媽要注意,我們剛晚回來,有少少分享

1. 我們星期日兩時前到達酒店,花了約一小時CHECK IN,預行程要預留時間。我見琴日(星期一)的CHECK IN 人數都有星期日的一半,等30分鐘應該差不多

2. 酒店PACKAGE包早或下午自助餐,我們選自助午餐,12時開始。我的家人十二時前到達,排到一時半才有得入,但一時半好多食物已經冇REFILL,好似蟹就冇。現場好多人排到鼓譟,我們最終1:30照入場食,但食物種類唔多,甜品和雪糕大約兩時多已經冇乜,只有水果

3. 如果有包功夫熊貓學堂,記得提早網上預約,因為一日得兩場,一場LUNCH前,一場LUNCH後。我們之前一晚預約早場,我見好多人11:30AM 前到,但因為冇預約full左,要等到兩點先有得玩

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

大宅

上星期三及四去過, check-in 超慢, 排隊35分鐘, counter check-in 15分鐘. 但現場有至少十個counter位開左的

wcpcelia    發表於 16-8-30 16:01

大宅

回覆 Jane媽咪 的帖子

係!我地星期日去,起碼有二十個STAFF負責CHECK IN,但真係超級慢,排我前面的一家四口,搞左二十分鐘.....

大宅

回覆樓主:

請問功夫熊貓學堂玩咩?打算9月尾玩。如3歲3個月可玩嗎?見要4歲以上才可,但我諗有家長陪應該oK。

大宅

回覆 mrsechui 的帖子

有填色、掉波、砌圖、過障礙等等。我見好多小朋友的確係五、六歲,因為要自己跟姐姐指示去玩,家長都係在附近睇住佢地

伯爵府

yokeeland 發表於 16-8-30 14:22

1. 我們星期日兩時前到達酒店,花了約一小時CHECK IN, ...

點解要排咁耐先有得食? 請問早餐都有呢個情況嗎?

大宅

回覆 zaba 的帖子

點解咁耐先有得食係因為裡面已經坐滿,要等第一批人走先至可以再入,所以輪後了一個半小時

早餐就唔知,因為我的PACKAGE係早或午餐,二選一

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

sheraton 可以免費做會員, 之後可以在隔離的 spg counter check in, 快好多

大宅

回覆 Lqueenie 的帖子

唉!我地CHECK OUT先有STAFF叫我地做會員,激死人

伯爵府

Lqueenie 發表於 16-9-5 10:55
sheraton 可以免費做會員, 之後可以在隔離的 spg counter check in, 快好多
係唔係房唔 through 官網訂都冇問題?
我係 ctrip 訂不過剛做咗 spg 會員

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

zaba 發表於 16-9-7 10:21
我住過 2 次, 都唔係官網訂, 都係行入 spg counter check in

珍珠宮

zaba 發表於 16-9-7 10:21
會員去餐廳食野都有 discount

大宅

咁恐怖? 我暑假初去過2次, 間餐廳無咩人喎! 乜解救你去果次咁多人!!!

伯爵府

方二筒 發表於 16-9-7 11:02
咁恐怖? 我暑假初去過2次, 間餐廳無咩人喎! 乜解救你去果次咁多人!!!

可能開學前人人都去玩?
我地 book 咗下個周末去,希望ok 啦

大宅

那間中午有點心食?

珍珠宮

引用:回覆+Lqueenie+的帖子那間中午有點心食?

原帖由 Mandy2002 於 16-09-13 發表

那間中午有點心食?
我食早餐咋

子爵府

BK Milk勳章

回覆 zaba 的帖子

早餐都有此情況,我上年去時,約8時多去吃。等十多分鐘就可以入。晚些去,就要排很久。我上星期都再去住此酒店,但於Sheraton lounge吃早餐,亦是很多人

子爵府

Mandy2002 發表於 16-9-13 23:47

那間中午有點心食?

桃園有點心

大宅

yokeeland 發表於 16-8-30 14:22

1. 我們星期日兩時前到達酒店,花了約一小時CHECK IN, ...

Sheraton check in 每次也好慢的!所以我like 住holiday inn多d!做咗holiday inn member, 每次也可以在lobby飲welcome drink!

首頁

尾頁

跳至