親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

zngo 發表於 16-6-30 17:24
係咪6萬5千¥呀?我都book了民宿,第一次去大板+第一次住民宿,屋主係日本人,希望大家都有愉快經歷啦!
...

系呀,¥65000,打多左個0添

大宅

Yanomi 發表於 16-6-30 18:13
系呀,¥65000,打多左個0添

大宅

我訂過一間日本房東,規定外出時留匙在信箱,他每天清潔喎。房東又規定租客取消訂單不會退款,但我訂左一個月,他卻無端端取消,只是退回原款,幸好我搵得到其他房間,否則俾佢玩死。

男爵府

回覆樓主:

請問有冇 airbnb 優惠券代碼 share ? thanks

伯爵府

回覆:Airbnb大阪民宿

本身都有諗過租民宿,諗住好似台灣咁方便,原來會咁既,好彩租酒店唔使擔心

洋房

可否pm我京都民宿資料!thx

別墅

pat614 發表於 16-6-29 22:32
我都經airbnb book大阪, 個時未比錢, 只係airbn b問左野,點知個屋主wts我, 重識打中文, 我睇下個電話 ...

日本人應該搵陣好多,起碼隱私呢方面人地會好尊重你

別墅

julieko 發表於 16-6-30 04:16
我未住左民宿
但唔係每日都會清潔呀咩?

無架,咩都靠自己,佢有咩用咩咁,基本衛生自己保持,嫌污糟自己抹。我地自己要俾一次清潔費,不過係作為我地走左之後果次清潔用既。

別墅

Yanomi 發表於 16-6-30 10:57
我4大2細都book左大阪民宿12/7-18/7住同一間,佢收我¥650000,都系中國人,不過系個後生女,佢之前好似系 ...

噢,我呢間都係後生女黎個喔,唔會係我呢個屋主掛?你個房東唔會叫小月掛?

大宅

Shirleyss 發表於 16-7-2 22:53
噢,我呢間都係後生女黎個喔,唔會係我呢個屋主掛?你個房東唔會叫小月掛?
...

我只知佢系叫mika,吾知中文名呢!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

六月中响京都第一次住左兩日民宿,因為貪佢平同大過酒店,所以試吓。我見佢都幾靓有lift 有電視,因見好多冇lift,原來有lift多數係商業大厦,晚上十時後地下要入密碼先可以入,地下從未見過有看更,唔知係咪日本唔興。上到楼好明顯唔係住宅,但內裏設備齊全,有一個人咁高嘅大儲水式電炉,响一個門裏面,好似好危險。第二晚十點後返去仲恐怖,因星期日晚,一出成條走廊冇燈,黑媽媽,拿拿聲入屋,因我地兩個女人,有d驚!我同朋友講,如果有人打劫就死梗,叫天不應,叫地不聞,兩晚都用兩個大喼放門口,但佢地大門向外開,兩晚都要好醒瞓。真係唔好貪平,個人認為唔安全。仲有同屋主講咗我地兩個女人,佢得一張雙人床,叫佢準備榻榻米,佢話ok,夜晚十一點去到,見佢冇準備,第二日打比佢,佢話叫我擔張櫈琴上柜頂拎,又冇床單,又冇被袋,終於兩個女人瞓咗兩晚雙人床!結論係兩個女人就唔好住民宿!相係我地間民宿,我地淡季臨出發前兩日訂,所以再平d。

男爵府

AirBnB 一樣有集團式經營既屋主,我7月尾book 左頭尾段共3天,仲有免費機場接送(oneway)
感覺安心啲

別墅

Yanomi 發表於 16-7-2 22:59
我只知佢系叫mika,吾知中文名呢!!

咁應該唔係,都好d,幾驚你中招。呢個宿主本來同我係wechat朋友,見我唔肯改comment,block左我,身有屎

大宅

Shirleyss 發表於 16-7-3 22:50
咁應該唔係,都好d,幾驚你中招。呢個宿主本來同我係wechat朋友,見我唔肯改comment,block左我,身有屎
...

我同我宜家個房東都系wechat朋友,就快出發,好緊張

別墅

kinglongma 發表於 16-7-2 23:02
六月中响京都第一次住左兩日民宿,因為貪佢平同大過酒店,所以試吓。我見佢都幾靓有lift 有電視,因見好多 ...

哇,你個屋內都唔差喔,不過原來出面個環境咁恐怖架?咁你個屋主係咩人黎架?我住果d都係電梯樓,不過入門已經要密碼,尚算安全既,不過每次晚黑返去都要回頭望下有無人跟住,要睇住大門鎖左先上lift,唔知係米睇得日劇多,覺得都會多變態佬,哈哈哈,不過我有老公有阿仔一齊既,但係都擔心有危險。都係住酒店安全d啊。

別墅

Yanomi 發表於 16-7-3 23:03
我同我宜家個房東都系wechat朋友,就快出發,好緊張

真係一日未住一日都回擔心,我之前都係每日上去佢知app睇下有無咩變動架,之前爬文有人話俾房東cancel左佢個booking,但係無通知收到,後尾佢臨出發前兩日先上去望下見到,搞到book左第二間不過貴左。我都驚突然取消之後搵唔到第二間book,book酒店可能會貴好多。

大宅

Shirleyss 發表於 16-7-3 23:58
真係一日未住一日都回擔心,我之前都係每日上去佢知app睇下有無咩變動架,之前爬文有人話俾房東cancel左佢 ...

好驚渦我都搵下佢傾傾計先,不過我見佢都多好評!!我仲未plan行程

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Shirleyss 發表於 16-7-3 23:56
哇,你個屋內都唔差喔,不過原來出面個環境咁恐怖架?咁你個屋主係咩人黎架?我住果d都係電梯樓,不過入門 ...

我個係日本屋主,度鐵門係用鎖匙冇密碼,所以覺得危險。佢間屋係五月先開始租,都算新

男爵府

我都BOOK左9月大板民宿,不過個屋主係日本人,而且佢都有幾間屋租緊俾人,我見COMMENT都幾好,希望一切順利啦

大宅

like_travel 發表於 16-7-3 13:04
AirBnB 一樣有集團式經營既屋主,我7月尾book 左頭尾段共3天,仲有免費機場接送(oneway)
感覺安心啲
...

我想搵集團式呀?可否介紹我

首頁
12345...8

尾頁

跳至