自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢位有心人間斷的報導領匯既惡行, 大家有興趣可以去睇睇

http://www.weekend.hk/thread-19046-15-1.html

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

聽講我樓下個街市都好多唔再續約,遲啲有街市等於冇
其實依家咁嘅市道,邊有人租得起呀?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

街市檔口執左3分一~~~

大宅

醒目開學勳章

領匯跟本唔想租比啲小商戶,佢地只希望租比可以比貴租的連鎖店。

佢可以上市,問民賤聯啦,佢地當時有份大力支持同推動架,宜家攪成咁就縮頭,什麼都唔再關佢地事了。

日本有怕死的 "自慰隊"

大宅

真係好憎領匯,不知所謂,為咗圖利係咁亂咁加租,好多間店舖都掛上租約期滿,之前間經營多年的街坊平價酒樓都無得做下去執咗,好多公公婆婆鐘意黎呢度一盅兩件談天的,包括我阿媽在內,都係下午茶嚟食盅便宜的飯嘆吓茶過過日神,而家唯有轉移陣地要坐車周圍去。

怪不得老公咁憎政府,鬧當日成件事係政府搞出嚟,唔賣比領匯就唔會搞成咁,可惡!

原文章由 OneTwoThree 於 08-10-24 22:07 發表
在小西灣有個叫做小西灣商場, 自從領匯接收後將那兒有十幾年的個體小商戶統統趕走, 就算間鋪吉左幾個月都唔同d舊既小商戶續租, 無一幸免, 以前舊的商場空地通常都俾d流動小商戶(擺幾日就走個d)擺吓, 而家全部間哂一 ...

大宅

以前好喜歡到禾輋商場間家興超市買野, 因為好平, 但係領匯怕做CHEAP個場, 唔租比佢, 大佬呀 ! 禾輋都係老人邨啦 ! 想點呀 !

伯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 陪月勳章

佢咁做攪到我地都要捱貴野,,,

伯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 陪月勳章

原文章由 qqmimi 於 08-10-30 10:48 發表
以前好喜歡到禾輋商場間家興超市買野, 因為好平, 但係領匯怕做CHEAP個場, 唔租比佢, 大佬呀 ! 禾輋都係老人邨啦 ! 想點呀 !

下~我屯門呢邊都有哦`會唔會又執

首頁

尾頁

跳至