嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔知大家有無係網上訂日本奶粉, 我的小朋友就由細食到以家

受大陸奶粉影響, 日本奶粉在香港的貨源告緊張
日本奶粉唔興+價, 反而佢會減少個容量, 變相=加價. 唔緊要, 通貨就每個國家都有, 明白

反而位於牛頭角無良日本奶粉經銷商人 birth hk 之前響曬話日本轉包裝, 不過佢地會同香港d 顧客共度難關
但係無幾耐birth hk 就係"集體訂購" + 完又 +, (集體訂購)往往是要等超過1個月先有貨

未有毒奶粉的時候, 是 $1300 @8;
10月13日是 $1534 @8;
10月23日是 $1565 @8

以家個市, 又毒奶粉個個做父母都煩, 一d "懶"sell 溫情的網頁, 就利用貨源做佢理由+價. yen 平又唔見你將d奶粉降價

我只係一個 c 奶, 唔明佢洸唔洸+得甘快呀, 又唔係出產商+
反而re-on 一向都貴小小, 佢都無+
Jolin

洋房

回覆 #1 Jolin 的文章

又好似係woh@
願主祝福BK裡的每一個媽媽&寶寶!

大宅

唔緊要,一田大減價,快d去訂返幾箱。

洋房

原文章由 阿西 於 08-11-19 12:10 發表
唔緊要,一田大減價,快d去訂返幾箱。

乜一田又大減價? 今次細仔森永幾多錢呀?

男爵府

奶粉也有折扣嗎?

別墅

加上日圓勁升, 好難講既!

男爵府

比樓主嚇死, 以為 birth 賣假野添!

價錢的野, 好難講的, 每間公司即使入貨價相同, 其他成本 (人工+租金) 成本唔同, 都會影響售價同利潤架嗎.

如果賣貴 d 就叫無良, 咁我屋企附近 d 藥房, 甲藥房賣 A 貨貴 d B貨平 d, 乙藥房 B貨貴A貨平, 咁兩間藥房算唔算無良?

價錢不合咪幫襯第間囉.

複式洋房

日圓的確升得好勁....似乎重會繼續升! 再無平價日本奶粉啦....
鬼叫日本仔D 奶粉好咩.....唯有繼續買貴嘢.

首頁

尾頁

跳至