夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家都返工,我返地盤工身水身汗,佢返寫字樓,佢就日日都話攰,唔想做屋企野,食飯開枱無話幫手,食飽掛住打機唔理小朋友,唔做家務,全部都發生係我身上,同佢講又無改善,有咩方法可以改善?
有無男人同我一樣?

瑪瑙宮

AF234 發表於 16-6-8 15:43
大家都返工,我返地盤工身水身汗,佢返寫字樓,佢就日日都話攰,唔想做屋企野,食飯開枱無話幫手,食飽掛住 ...

對住個懶出汁/老奉 ge 人, 可以點? 我都想學下.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

一個願打一個願挨

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

無辦法............. 全部野我做晒........... BB不在家, 打機、打機.......... BB在, 陪BB玩一陣, 打機、打機。

有時會叫佢做一些簡單野, 但佢做完, 寧於自己做番。有時見到我多野做, 太晚, 佢自己主動做。

大宅

其實 同一個問題
C6 / C9 都會 同樣 有問題
只是 這裡始終 C9 較多

正如無飯食者 有男有女, 有老有少
可悲!

男爵府

唔關地盤定寫字樓時
返寫字樓都好大壓力好攰,當然,你都好攰
係願唔願意做啫

大宅

回覆:點解呢度c9呻c6既事,發生哂係我身上?

甘當初你識佢都係甘定結婚後變成甘???
我老公都係做辛苦工我做文職,雖然有時都好想佢可以幫輕下家務,但見佢收工甘累都吾想佢做,番到屋企梗係舒舒服服休息下,
愛一個人愛依個屋企我又吾會計較邊個付出多與少

翡翠宮

隻可以講你係好老公,佢可能已經習慣佐你做曬

瑪瑙宮

blinkgogo 發表於 16-6-8 19:25
唔關地盤定寫字樓時
返寫字樓都好大壓力好攰,當然,你都好攰
係願唔願意做啫
我就唔信做地盆個個都唔做家務, 係人問題.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

AF234 發表於 16-6-8 15:43
大家都返工,我返地盤工身水身汗,佢返寫字樓,佢就日日都話攰,唔想做屋企野,食飯開枱無話幫手,食飽掛住 ...

請工人

子爵府

畀面勳章

你做慣左寵慣左佢,咁梗係以後你做啦。。
呢啲老婆,到你話離婚果日,佢都未知自己有乜問題。。
因為你實在服侍太週到。。

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你自己縱慣左佢姐~我都係寫字樓(船務),我老公係裝潢師傅,各有各辛苦冇得比既~一個日晒雨淋,一個chur到忙起黎尿都冇得柯,但家務咪各自各隨心做囉,總之間屋唔係冇人理就得啦!

男爵府

想生BB熱投

回覆樓主:

一個家大家都有份,無論返咩工,其實雙方都要一齊分擔下!人都唔係鐵造嘅,始終都會攰,如果乜都旨意,倚賴晒同一個人,遲早都會爆架!

琥珀宮

兩個鬥唔做

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

傾多啲

公爵府

好不幸你娶咗位"公主", 一係就送"公主"回皇宮生活, 一係你就繼續做"僕人", 好好服侍"公主"吧!

翡翠宮

你有無問過, 係唔係你自己做成?

男爵府

回覆:點解呢度c9呻c6既事,發生哂係我身上?

請工人一係請个鐘點,有啲女人係吾做家務,吾想入㕑房咁可以㸃呢?佢有返工都算係咁啦?老婆係自己簡柏拖你吾知咩?

子爵府

畀面勳章

佢唔郁你都唔好郁, 飯佢有份食但唔幫手既, 你都唔好幫手,
到時到侯佢覺得餓既問你點解唔郁, 你就同佢講 咁佢夠唔郁...但下佢點
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

首頁

尾頁

跳至