二手市場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

希望大家注意:
我昨天15/5在二手交易廣場購買Bosch 廚師機,因交易地點偏遠,加上自己 貪小便宜 ,太大意就過數付款,付款後,賣家表示今日16/5經順豐到付寄給我,但今日一整日沒有回覆,自己好擔心,曾致電又關了機,完全聯絡不到,翻看賣家在 Baby Kingdom 將曾登出售貨的名稱,及相片都全除去,改為售的字眼,藉此我唔想其他JM上當,故想在此反映意見。
請大家留意此賣家Russell Donny請小心。

子爵府

回覆樓主:

二手市場KikoMeliss 騙子
佢賣一個CHANEL二手銀包(佢個post寫咗話因為condition唔好要翻新,所以標$1200,但就話可以$900賣俾我),叫我去柴灣夜晚八點後交收,本來我話lunch time先有時間,佢又話公司有食堂出唔到嚟!最終話寄SF消失咗block埋我!大家要小心呀!我見佢個電話同轉數快電話無頭像都有起疑!但佢就大我話唔會為咗$900去坐監!呢啲人真係衰格!點知頭先先發現原來佢喺B K係新account我都失策左!:(
佢個post之前係買二手CHANEL牛皮銀包、洗碗機、Rimowa行李箱,MCM斜咩袋(詳細通話記錄我睇返我出的post)

子爵府

vincelo29 發表於 20-5-17 10:31
希望大家注意:
我昨天15/5在二手交易廣場購買Bosch 廚師機,因交易地點偏遠,加上自己 貪小便宜 ,太大意 ...

Hello!我想請問你最終有冇報警?我懷疑我琴日被騙子呃嗰個同你係同一個騙子!佢都係有出post賣洗碗碟機!不過我俾佢呃咗$900係買銀包的!我啱啱先發現原來佢都係將所有出嘅Post都delete咗!

超級版主

超級版主

請大家留意 , 如發現賣家表示出售物品無現貨 , 而要落訂後才取貨 , 或要收訂金才代購 , 要加倍小心

另外交易要選擇當面交收 , 盡量唔好郵寄快遞 , 要當面付款 , 不要轉帳過數 或 使用任何電子付費方法付款

如果懷疑受騙 , 應立即報警

大宅

“Sharontang9”版面:
“出售海洋公園350元電子門票4張。可在7月份前上網預約,已包含350現金卷。價錢優惠有意pm查詢詳情$250 。官網無都有位既我地 有意pm”
==》
騙人!我支付寶比咗錢,這位“Sharontang9”話send電子卷比我email,遲遲不見有。
催n多次,一係就拖時間“稍後比你”,一係就話USB先有電子卷要有空先send...
今日最後的藉口“因為系街,返上樓即時用電腦發比你”,然後再也無消息,打電話唔通。。。
我聽日就要去海洋公園了,行程毀!
想問有無其他受害者?
我會發起法律行動,有人聯繫我嗎??????

別墅

bktcc 發表於 08-10-21 14:28
本主題並非舉報區,會員可將個案列出

注意:

有個叫Tangv420 7月13日賣百佳車仔
過左錢比佢但兩曰後失蹤左
有冇人都係比佢呃
麻煩PM 我

大宅

$1300 - SWITCH
估唔到自己在BK咁多年, 都會中招 >_<
原先都諗住唔面交, 取消唔買, (賣家住長洲喎, 又腳腫, 又行唔到), 跟住佢又話已經用順豐寄左, 張單寫住SWITCH, 但重量得1KG, 我已經懷疑, 咁我見佢寄左, 照比一半錢, 不出我所料, 打開係兩舊POWER BANK >_< 大家一定要面交呀!!!

民房

winb6x2 發表於 20-7-18 21:55
$1300 - SWITCH
估唔到自己在BK咁多年, 都會中招 >_<
原先都諗住唔面交, 取消唔買, (賣家住長洲喎, 又腳腫, ...

單一方面,不實之言,豈可盡信?
我無呃過距,亦無失去聯絡,亦應承會退款,只是我托朋友幫我寄3件貨,但好遺憾,有2單掉亂左寄,我有錯嗎?我有錯,錯在寄亂左D貨,但我無失蹤,無唔回應,但我絕對無呃距之心。
"如果寄錯左貨物,就系騙徒,我無話可説,我服了“。

大宅

Danny14 發表於 20-7-18 23:51
我無呃過距,亦無失去聯絡,亦應承會退款,只是我托朋友幫我寄3件貨,但 ...

如果寄錯貨比人,正常比番錢人先,後繼再處理啦!同您講退款,永遠冇正面答覆,拖字訣。

大宅

Danny14 發表於 20-7-18 23:51
我無呃過距,亦無失去聯絡,亦應承會退款,只是我托朋友幫我寄3件貨,但 ...

**事發已經2天, 仍然沒有處理退款, 係無失蹤,無唔回應,但絕對無退款之心** 我已經通知BK, 她的帳戶已禁止左。

現公開騙子電話號碼 及 户口資料, 希望大家唔會好再中招。

BK 用戶名: Nice888
聯絡電話: 6896 5238
户口資料: 6425 7296 FU Wxxx Sxxx

唔排除騙子再用其他號碼搵食,大家小心!!!

大宅

winb6x2 發表於 20-7-20 12:32
**事發已經2天, 仍然沒有處理退款, 係無失蹤,無唔回應,但絕對無退款之心** 我已經通知BK, 她的帳戶已禁 ...

補相

別墅

bktcc 發表於 08-10-21 14:28
本主題並非舉報區,會員可將個案列出

注意:

大家小心受騙!留意以下“少文”係女人,售賣月餅劵,過數後又話寄出,之後block埋妳。她有可能改過名,再入黎行騙!

男爵府

Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆 candylshmama 的帖子

“少文”

電話5393 1598

仲會賣保兒加營素買一送一卷,

大家小心

洋房

回覆 chloelee2010 的帖子

我同呢個所謂“少文”買保兒1+1券都中招蝕咗500蚊,過完數用平郵成個禮拜都收唔到,話自己住赤柱,同佢買兩張佢又介紹佢個friend比我買3張,個friend話自己住元朗,總之住好偏僻面交唔到,而家WhatsApp兩條友係無覆,應該都係同一個詐騙集團,佢用兩個fps account收錢
騙徒WhatsApp電話53931598
佢另一所謂friend WhatsApp電話53931743

過數騙徒fps

alipay HK 948 帳戶947153931598 YIP K* H**
52876539 FONG Y** L***

大家注意
如果個account係新開,又冇history
最好避開

別墅

chloelee2010 發表於 20-9-11 13:41
回覆 candylshmama 的帖子

“少文” 電話5393 1598,仲會賣保兒加營素買一送一卷,大家小心

妳有冇報警

男爵府

candylshmama 發表於 20-9-11 16:40
妳有冇報警

無,為540蚊覺得煩。
但希望其他人唔好受騙

別墅

chloelee2010 發表於 20-9-11 16:41
無,為540蚊覺得煩。
但希望其他人唔好受騙

唔好放過佢,由佢再呃人,用上網報案,比資料,絕對唔煩!

男爵府

candylshmama 發表於 20-9-11 16:50
唔好放過佢,由佢再呃人,用上網報案,比資料,絕對唔煩!

好(emoji)好試下

別墅

chloelee2010 發表於 20-9-11 16:57
好(emoji)好試下

集齊力量,警方先受理

別墅

micdotcom 發表於 20-9-11 14:23
回覆 chloelee2010 的帖子

我同呢個所謂“少文”買保兒1+1券都中招蝕咗500蚊,過完數用平郵成個禮拜都收唔 ...

我比這個少文呃左2000蚊,金額都唔少。幫親戚朋友集埋一齊買月餅劵,依家又無得比人,要自己填番出黎。她話自己住赤柱好遠,出唔到黎交收,話寄sf費用佢比,好快會收到。點知過完數,話寄影都無埋。我都好肉痛比人呃左甘多錢,肯定係詐騙集團同黨。

首頁

尾頁

跳至