嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

9個月大bb唔肯坐bb車,有冇好對策

9個月大bb唔肯坐bb車,有冇好對策呢?之前都好地地,依家就喊到死下死下咁向後要我地抱唔肯坐.

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: 9個月大bb唔肯坐bb車,有冇好對策

:mrgreen: :mrgreen: 揹帶囉!佢坐度睇唔到高啲嘢同困住曬嘛 :lol: :lol:
我女2001年1月8日QE出世  

別墅

好媽媽勳章

我囡囡都是由9個月大開始到現在14個月大都係咁, 唯有用玩具分散佢注意, 之後喊幾聲就唔記得。

大宅

我都買左d玩具放車仔前面,不過都冇用.我個b可能太頑劣啦....

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

:lol: :lol: 妳個B幅相好古惑呀 :mrgreen: :mrgreen:
我女2001年1月8日QE出世  

洋房

我個仔由出世開始已經唔肯坐,唯有抱lor,不過就多左機會同佢傾kai

伯爵府

My baby also has same case, does'nt want to sit to her car & the high chair
My mother said the BB wants to have more 抱抱 & feels scare you will leave her down. :exclaim:

大宅

me too呀!
bb到6or7個月大就吾肯坐車車.
但我都堅持要佢坐, 同佢講要去街就要坐車車. 去街時耐吾中抱佢一陣, 但亦要同佢講抱一陣就要坐番車. 每次都係這樣, 佢大大下就知道/明白.

水晶宮

好媽媽勳章

會唔會係架車仔坐得唔舒服呀???
以前果架坐得唔舒服佢都唔肯坐,佢依家一坐車就好開心.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

停左成個星期冇比佢坐車車出去,尋日戰戰兢兢咁比佢坐去街,點知佢好似唔記得左唔鍾意坐車仔,又ok返好彩 :lol:
佢架車仔由6個月開始坐啦,應該唔係唔舒服.我覺得佢係要人抱.鍾意人抱住既感覺.
佢好古惑架,依家d bb真係好醒目 :-P

首頁

尾頁

跳至