在職全職

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好多時見到心儀既工都係agent 公司,想問大家有無遇過唔好既agent ?

伯爵府

Up

大宅

我遇過2-3個 所以多數自己搵 好憎用agent

伯爵府

可唔可以開名架?我試過bond wxnt , Pagx personnel (x=e)因為我有8年marketing experience 一講到我話而家唔想做marketing 想揾普通文職就唔幫我,影都無。

大宅

回覆樓主:

follow

禁止訪問

大宅

heily123 發表於 16-5-24 21:47
可唔可以開名架?我試過bond wxnt , Pagx personnel (x=e)因為我有8年marketing experience 一講到我話而 ...

其實都無可厚非啫
啲agent都要搵錢又唔係做義工

佢哋submit得一個candidate 去一份工
梗係覺得僱主有potential會請先會咁做

僱主先係比錢佢哋嘅客

如果佢哋冇揀選過一堆人咁send比僱主
我係僱主不如自已登廣告算 駛鬼比佣

已刪除用户

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唉... 一般文職, 洗鬼經A準咩, 啲公司慳返個始俑仲好啦, 一般都係自已 IN

所以, 自求多福, 自已寄信, 自已搵啦
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

公爵府

引用:可唔可以開名架?我試過bond+wxnt+,+Pagx+p

原帖由 heily123 於 16-05-24 發表
可唔可以開名架?我試過bond wxnt , Pagx personnel (x=e)因為我有8年marketing experience 一講到我話而 ...
Page personnel 係大野黎架,但基本上所有agent 都係幫客,唔係幫candidate。你係marketing 人佢梗係賣你去marketing role 啦

大宅

some agents are really bad but i dont want to say the names...!

子爵府

引用:可唔可以開名架?我試過bond+wxnt+,+Pagx+p

原帖由 heily123 於 16-05-24 發表
Page personnel okay wor,以前搵佢搵工,好多MNC都經佢搵人,以前經佢refer先去到investment bank做

伯爵府

Pink_girl 發表於 16-5-27 21:32
Page personnel okay wor,以前搵佢搵工,好多MNC都經佢搵人,以前經佢refer先去到investment bank做

...

我上去見完佢就無左下文,可能我係marketing 底想轉行佢幫唔到我。

大宅

heily123 發表於 16-5-27 23:13
我上去見完佢就無左下文,可能我係marketing 底想轉行佢幫唔到我。
其實agent有quota每月要搵人上去佢哋office湊夠數
佢哋叫你上去 亦唔需要有太大期望

如果個個上去都可以即刻有interview比到你
出面就唔會有咁多人搵工

講真 你搵正常文職 我諗佢哋手頭上根本冇呢啲工
我係僱主 掟個ad上jobsdb就收到一堆信
駛乜搵agent

禁止訪問

禁止訪問

醒目開學勳章

珍珠宮

回覆樓主:

有。 多年前有間 agent 昆我去做保險。 佢驚死我唔去,個 consultant 會同埋我上去。

男爵府

我差不多所有工都係agent introduce wo

大宅

Pink_girl 發表於 16-5-27 21:32

...

page personnel not ok, 我有經驗都係咁彈啲豬頭骨俾我

首頁

尾頁

跳至