婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我估我明你感受, 我6299正正又係咁既人
果時我麻麻過身, 我6299又話要去(基本上係無見過面架下, 我結婚時我麻麻已經太weak無黎到), 跟住商量買花定做cash, 因為我姑姐係賣花既, 無理由送花咁on居, 跟住我62話買祭帳, 即一張氈果d, 佢係咁話鄉下興, 我話有咩理由你清楚我鄉下多過我呀?! 我62支支吾吾, 最後終於講"做祭帳有名嘛, 人地咪知邊個做lor"
頂佢xx, 我即時忍唔住話, 果個我阿麻黎架, 你唔係咁下話

唔好話我衰, 我覺得佢地過年過節又好, 紅事白事又好, 只不過係"交貨", 完全係做俾人睇, 多謝晒喇:;pppp:
原文章由 hnl 於 08-10-11 09:42 PM 發表
話說我細佬剩係見過我99兩次,一次係結婚前我6299約我屋企飲茶(我屋企唔鍾意飲茶,但我阿媽唔好意思推佢,所以應承咗),我阿媽同我細佬做代表;另一次係我結婚擺酒嗰晚。而我阿媽一年都只會見到我6299一次起兩次止(係見面,交收/換物 ...

公爵府

好媽媽勳章

我覺得你奶奶真係幾大方得體囉, 今時今日仲咁識做真係好難得架, 你唔好對佢咁偏見啦!
好多奶奶根本對自己新抱都唔睬, 但你奶奶連你弟婦都探, 俾著我係你弟婦真係好感動!
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

民房

我覺得你6299是懂得大體,
今時今日有很多人也不知道什麼是禮節,變得太自我,變得太冷漠甚至太無禮貌.

男爵府

點解d人要諗到自己6299咁衰, 咁小器同做show咁做呢? 有冇諗過佢地當你是自己的女, 你爸爸媽媽是佢地的親戚, 所以,出於關心而探你地屋企人呢?

樓主6299冇搞錯, 搞錯gei是樓主至啱, 若果你問過細佬, 佢話唔方便, 斷估你6299唔會咁唔醒目, 仲走去煩你屋企人, 其實你6299好鍚你, 如果唔係, 你細佬生個BB, 關佢地乜事啫? 佢地為乜要探你屋企人啫? 佢地可以當冇事發生, 反正都冇乜聯絡, 佢地對你咁好, 你仲咁唔滿意, 係咪想佢地以後都唔好關心你屋企人?

你今日咁樣諗你6299, 他朝你的女婿同新抱, 都會咁諗你同你老公.

複式洋房

樓主, 我都好同意不是個個99都有心扮野, 可能你6299是真心關心你弟弟的。但事實是怎樣, 外人很難從行為中去決定一個人好與壞, 你要自己分析及觀察。

我的case是, 我的賤人99會做好多事對我, 等外人以為佢對我好好。其實問題是個人好無自信, 靠做好多事來希望別人讚她好人, 所以她一直也扮演著好人的角色。但當其他人不在場, 她就會對我面露真相。所以這個世界上是有這種虛偽的人, 你要自己分析及看清楚。

原文章由 Charlotte_mom 於 08-10-12 11:59 發表
我估我明你感受, 我6299正正又係咁既人
果時我麻麻過身, 我6299又話要去(基本上係無見過面架下, 我結婚時我麻麻已經太weak無黎到), 跟住商量買花定做cash, 因為我姑姐係賣花既, 無理由送花咁on居, 跟住我62話買祭帳, ...

男爵府

我都覺得無問題,而且你媽都會比薑醋你99啦,你99已經好醒啦識過咗十二朝先嚟睇呀b,不過就唔應該咁早最好飯後先到啦!!!

大宅

我都會有D唔鐘意架…我十二朝都未過我99已經走上黎…仲要帶埋佢個FRIEND黎…我真係好唔開心架!一上黎就上大半日…個個係自己99都唔鐘意啦…梗何況係事主係老公個家姐個99喎…我都會覺得好騷擾…

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 hnl 於 08-10-12 00:29 發表

不過如果佢想做或者覺得要做,佢就唔會理人方唔方便架。

好似我之前話約兩家人飲茶,其實我已經講咗比佢知我屋企人唔鐘意飲茶(係唔鐘意到剩係會食一兩樣點心),不過佢又想飲‥有一次,我同老公(當時仲係男朋友)拍拍下拖,佢打比 ...

你99真係好心做壞事,唔理人,唔為人切想,要見要送禮.....滿月先送都得,不過佢唔細心,心急上去做戲就攪到人哋無得瞓,算LA,下次直接推佢,話要休息

首頁

尾頁

跳至