婆媳關係

跳至

首頁

尾頁
hnl 該用戶已被刪除

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 hnl 於 08-10-11 21:42 發表
話說我細佬剩係見過我99兩次,一次係結婚前我6299約我屋企飲茶(我屋企唔鍾意飲茶,但我阿媽唔好意思推佢,所以應承咗),我阿媽同我細佬做代表;另一次係我結婚擺酒嗰晚。而我阿媽一年都只會見到我6299一次起兩次止(係見面,交收/換物 ...

我又覺得OK喎, 一場親戚知道你細佬生左BB去探下都應該.
你99都幾識做呀

大宅

原文章由 mywong 於 08-10-11 21:57 發表

我又覺得OK喎, 一場親戚知道你細佬生左BB去探下都應該.
你99都幾識做呀

我都覺得你奶奶都幾有心呀, 都算尊重你屋企人嘅表現呀.

大宅

好媽媽勳章

我都覺得你奶奶 very ok wor.

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

okay la, even though it's not a good timing ....

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我覺得你奶奶無攪錯喎, 而且做到幾有禮貌, 雖然唔係咁熟, 但係都係親人, 叫做有心

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

都冇咩問題..不過可能你對你99有偏見....

我表姐生左個女,我99冇去睇去,不過都有買衫仔比bb呀,仲成日問候bb而家點...

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

佢去探都合理, 不過最好當然係睇下當事人方唔方便俾佢上去探, 因為有d mami生完成個月身體都好差, 唔想俾人打擾架。

男爵府

有心既封返封利是仔又或者買衫仔都得啫,重咩要去人屋企啫?
hnl 該用戶已被刪除

hnl 該用戶已被刪除

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

其實你奶奶都係覺得大家一場親戚...禮貌上要去睇你細佬既bb...

[url=http://lilypie.com][img]

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 anita_yps 於 11/10/08 23:35 發表
佢去探都合理, 不過最好當然係睇下當事人方唔方便俾佢上去探, 因為有d mami生完成個月身體都好差, 唔想俾人打擾架。

agree呀
問下得唔得先比佢去la唔係好倦ka.

好過我99la,佢知道我妹生,一句恭喜既說話都無呀.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我諗你99都係便心姐
我又覺得ok wow

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有時咪會好心做壞事!本身人地同佢又唔熟,有d生完真係唔想俾人打擾,更何況仲要唔熟,上到黎招呼你又唔係唔理你又唔係!
99最興就懶係有經驗咁教你點湊bb,見到你咁又話唔得,咁又話唔啱,呢樣嗰樣乜乜77喺度嘈嘈閉!

大宅

我唔知你同你99既關係係點. 但依內容. 我覺得冇咩野喎..如果你99帶埋佢d朋友或親屬去就唔好姐. 但計落. 你地係兩親家黎架麻. ...
唔好多心啦....
真係除非佢冇通知你. 而自己走左上去. 或帶埋佢d親戚朋友就唔好low>..

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我覺得你99又幾有禮貌, 一場親戚, 可以扮睇唔到, 但都主動去探你細佬一家, 你弟婦又過左12朝,都唔算係真係好攪到人果隻。

樓主咁激動, 其實有冇問過細佬係咪真係咁唔like人地探佢地先。
hnl 該用戶已被刪除

洋房

我覺得你老爺奶奶去探你的細佬是有教養和懂禮數的表現.

首頁

尾頁

跳至