親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

馬來西亞有咩正野食?有咩正野買?

請各路英雄多多指教

大宅

Re: 馬來西亞有咩正野食?有咩正野買?

如果食榴槤o既話而又當造, 我覺得榴槤真係好正, 導遊話馬來西亞d榴槤因樹上熟, 所以唔會出口去其他地方, 因而香港冇得食.
女裝涼鞋都係一個唔錯的選擇, 五十幾元港紙左右, 有好多款都好靚.
有一牌子的魷魚片都好好食個名係 "邦咯島特產", 我覺得咁多種只有佢先好食, 唔會有渣. 其他果d咬極都咬唔爛.

大宅

- wocal 平過香港, 但貴過泰國
- LEE 牛仔褲

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

(面)飽雞好好味

侯爵府

岩岩尋日由吉隆坡返黎, 我住係mega mall 樓上果間cititel , shopping 真係方便到暈. 我係baseman 間葯房買左果隻去腳死皮(Elly牌), 香港賣成$60蚊, 果度做緊特價$15 rem. 仲有好平嘅司各脫 $8 rem. 至於手信, 我就買左雞絲小春卷, 好好味.
馬來西亞做緊大減價, 好多人買嘢, 尤其係涼鞋, 果間vicci , 70%off, 多人到迫唔入. 仲之就咩都減.

複式洋房

Hi Superman,

I am planning to go to KL too. May I know what kid's things are cheap to buy? Like books, DVD, toys. Any good recommendations? Thanks.

侯爵府

Toby,
我無乜點買嘢比個仔, 正係買左幾隻barney vcd $14 rem一隻, 比香港平. 想買thomas , 但同香港一樣價錢. 果邊做緊大減價, 我諗books, DVD, toys都有折, 如果鍾意barney, 果邊d style 多過香港好多.
你係咪自己去, 會唔會去zoo, 我地果日一入去就落雨落到黑雨咁大, 咩都無得睇. 果度都幾多嘢睇, 可以諗下.

複式洋房

Hi Superman,

Thanks for your reply. I actually would stop over in KL for a whole day. Then, go to Langkwai. Thus, I have to plan where to go and shop in KL. Are there many shops in Twins Tower?

男爵府

各位,

多謝晒o的資料

大宅

Ms.ChanChan 寫道:
各位,

多謝晒o的資料

ChanChan,

出發了沒有? 我依家在檳城呀,13號至番黎囉...呵呵呵呵...

...記得到 Popular & MPH 買書呀

男爵府

haohao,

明天起程,星期日返。
我好似淨係去KL,記得來接我機 ?-(

多謝貼士 :wink: [quote]

侯爵府

Toby,
唔好去Twin Tower, d 嘢又貴又無嘢買, 去我講果間mega mall, 係cititel hotel 樓下, 果度好多shop同好大, 四樓有個playground 比$15馬幣可以玩全日, 我老公同個仔玩到好開心.

民房

食: 檳城同KL 喇沙麵唔同,可以的話,2種都要試
買: 如果係跟團的話,佢會介紹你買一種叫"千里追風油",好好用,smooth骨痛 (用法好易,齋按住就得,唔洗求人),不過好似要HK$40一支,都唔算太貴

首頁

尾頁

跳至