跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我之前會帶米糊...
但而家對雀巢同亨氏失去信心...
如果帶babyfood又要搵個器皿坐熱好麻煩!

大宅

我晌three sixty 買了一隻米糊, 一盒10包獨立包裝的, 帶出街好方便, 而且是organic 的, 牌子叫 "earth's best".
我亦試過帶baby food, 如果去茶樓餐廳之類, 要搵熱水及器皿坐熱都好容易.
我亦試過帶粥仔, 用暖壺裝好, 但要出街之前有時間煲.

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

原文章由 MamaQueen 於 08-10-8 16:50 發表
我晌three sixty 買了一隻米糊, 一盒10包獨立包裝的, 帶出街好方便, 而且是organic 的, 牌子叫 "earth's best".
我亦試過帶baby food, 如果去茶樓餐廳之類, 要搵熱水及器皿坐熱都好容易.
我亦試過帶粥仔, 用暖壺裝 ...

MamaQueen: three sixty 系邊度有啊?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我好多時煮多咗既野都會放入個POT到(有蓋)
之後放入雪格.雪格長期都有幾款唔到既野食响到(e.g. fish pie, cottage pie, pasta, 炒飯咁...)
每次出街去得唔遠既話,就會喺雪格攞出嚟而後開蓋叮熱佢(約3.5分鐘)叮到佢好熱好熱,再用毛巾包住放入袋
到食飯時攞出嚟都仲係暖既

如果出到好遠,我會喺雪格攞個POT出嚟
到到目的地後,D野食應該會自己解凍咗D,再去到食野既地方叫人叮返熱就得

當然,個POT係要入得冰格同微波爐啦
我用緊AVENT既透明+藍色蓋(轉頭睇下搵唔搵到相畀你睇)
個份量都啱啱好.我個女食完一POT會食埋飯後果咁(我出街通常會帶多一POT提子)
一盒10個.好好用!

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

呢種就係我講既POT啦

唔記得講添~
我平時小食會帶:
提子乾

車厘茄
提子
士多啤梨
蘋果片

CEREAL粒粒(乾食,唔加奶)

大宅

好媽媽勳章

yennie, 我之前都係用呢個avent plastic container架 :)
hay, 我想問下, 邊一種cereal可以比13個月bb食(不加奶)?

原文章由 yennie 於 08-10-9 02:45 發表
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41vs7Cws-OL._SX315_SY375_.jpg
呢種就係我講既POT啦

唔記得講添~
我平時小食會帶:
提子乾

車厘茄
提子
士多啤梨
蘋果片

CEREAL粒粒(乾食,唔加奶) ...

複式洋房

想問下帶蘋果片會'生锈', 你點prepare架呢?

原文章由 yennie 於 08-10-9 00:45 發表
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41vs7Cws-OL._SX315_SY375_.jpg
呢種就係我講既POT啦

唔記得講添~
我平時小食會帶:
提子乾

車厘茄
提子
士多啤梨
蘋果片

CEREAL粒粒(乾食,唔加奶) ...

大宅

Three sixty 九龍分店在 Elements, 香港分店在 Landmark.

原文章由 熙fi媽媽 於 08-10-8 17:42 發表

MamaQueen: three sixty 系邊度有啊?

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

原文章由 MamaQueen 於 08-10-9 13:04 發表
Three sixty 九龍分店在 Elements, 香港分店在 Landmark.

tks

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 trintrinmum2007 於 08-10-9 07:09 發表
yennie, 我之前都係用呢個avent plastic container架 :)
hay, 我想問下, 邊一種cereal可以比13個月bb食(不加奶)?

無乜話邊種唔食得既
種種都食得
不過要睇住有無NUTS,因為有D小朋友對NUTS敏感

CHEERIO, HONEY STARS, KO KO KUNCH, MILO 比較朱古力既我都會比
只要唔比太多就得
仲有就係要睇個糖份有幾多
我個女鐘意一粒粒攞嚟食

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 knpbaby 於 08-10-9 12:23 發表
想問下帶蘋果片會'生锈', 你點prepare架呢?

生锈都食得架
不過好多時我係一整完出門口就畀兩個女坐住車食
咁我就可以推快D去目的地~

首頁

尾頁

跳至