懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

現在已7週,剛打去健康院BOOK第一次產檢,要排到11週先有位,請問是否太遲? 因時間上差不多要做OSCAR,健康院會否在第一次時做埋OSCAR?

大宅

BB防敏心得分享勳章

我第一次產檢是8周多,我6周登記,就安排15日見醫生了

大宅

回覆:Snoopyva 的帖子

之前我book第一次產檢會比埋唐氏嘅期喎,第一次產檢我係16週,廣華

複式洋房

回覆:無經驗,想問第一次政府產檢

一驗到有就拎住張懷孕証明同住址証明 直接去醫院約,佢會俾個期你,我果時約第一次係12周4,係做唐氏檢查架,乜可以打去book既咩?

大宅

回覆 Miss.Sasa. 的帖子

我係打去健康院BOOK第一次產檢,唔通只有醫院先會比個期做唐氏?

大宅

回覆 Ng0604 的帖子

你BOOK邊間? 係咪一定要BOOK返自己住個區?

複式洋房

你要去你個區醫院登記先,醫院會比期你做唐氏同結構,冇期都會話你知叫你出私家做,健康院冇唐氏做。

大宅

間間做法唔同,我去贊育,第一次去係12週,即日同我做埋早期唐氏。

別墅

間間醫院唔同,我住天水圍,係要先去健康院約期,第一次產檢係12週4
跟著佢比紙你去屯門醫院約唐氏,約左12週做

男爵府

15週年勳章

Paklun 發表於 16-4-7 09:44
間間醫院唔同,我住天水圍,係要先去健康院約期,第一次產檢係12週4
跟著佢比紙你去屯門醫院約唐氏,約左12 ...
請問 係唔係元朗健康院?

珍珠宮

引用:現在已7週,剛打去健康院BOOK第一次產檢,

原帖由 Snoopyva 於 16-04-07 發表
現在已7週,剛打去健康院BOOK第一次產檢,要排到11週先有位,請問是否太遲? 因時間上差不多要做OSCAR,健康 ...
間間唔同,將軍澳醫院11周先見之後再約

大宅

其實你應該親身去健康院登記,之後佢會比張紙你去醫院排埋oscar,我個時8week去健康院book埋12week Oscar,照左之後一星期第一次產檢

大宅

回覆 Snoopyva 的帖子

我知道有左時6week咁岩係新年,老人家迷信叫我過左年先去book8week book期醫院俾到11week4照唐氏,第一次產檢係15week3
宜加搵埋私家照結構都要23week先有得照
好似咩都遲過人咁...

大宅

回覆 小小姐姐 的帖子

原來可以先照唐氏, 然後先做第一次產檢,我都擔心排唔切樣樣遲,希望趕得切。

首頁

尾頁

跳至