自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

驚恐症有乜特徵?

珍珠宮

回覆:我情緒病發作

你食左藥打機會吾會好迷?

水晶宮

JM平時打開咩機吖?

大宅

回覆:cathy-tse 的帖子

見到你D說話,我已經唔想再講啦,講都無謂,唔幫都唔好加多腳吖,情緒病發仲要被你屈係另一個人,仲要單單打打。
早知係咁我寧願去廁所喊,都好過上嚟!
多謝你!晚安!

禁止訪問

引用:見到你D說話,我已經唔想再講啦,講都無謂

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

樓主,你腦部過敏,發出錯誤信息,令你感覺自已唔舒服啫!放鬆呼吸,分散注意力(例如細聲哼吓歌),隔一陣就會無事架喇!

大宅

回覆:edgarbaby 的帖子

各位,唔好意思,我食咗藥寫字好慢,眼又睇唔清,成日寫錯字,所以聽日先傾啦,藥發作,多謝大家關心,晚安!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:各位,唔好意思,我食咗藥寫字好慢,眼又睇

禁止訪問

象牙宮

edgarbaby 發表於 16-3-21 02:51
想瞓覺,但係一瞓低就呼吸困難,心跳加速,跟住仲有心悸,個感覺好似就嚟死咁,好辛苦!
而家唯有坐喺床,希 ...

打機可以分散注意力,... 唔多認同。你調整下。
該做下用體力。 不用腦。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

回覆:edgarbaby 的帖子

其實要靠自已睇開D, 唔好太執著,

*不要張事情放大100倍, 少抱怨
* 凡事感恩, 諗人家的好處, 壞處唔好諗
* 閒事莫理, 事不関已不要操心

* 情緒一低落, 立即分散自已注意力, 不要鑽牛角尖, 否則心情會越來越差

* 唱K發洩, o益完成個人輕鬆曬≧▽≦y
我會揀勵志+搞笑 李克勤 - 红日
https://www.youtube.com/watch?v=Jm2miBVPO0w

* search 下的搞笑影片, 笑下又一日
https://www.youtube.com/watch?v=kDolQlZWSmw
https://www.youtube.com/watch?v=ySURk6yw9rE

* 我會上youtubx 學下煮簡單野食,又有成功感

* 行下山 or 報大陸團玩1日食足3餐 HK $100, 玩2日食足十餐, 住五星酒店都係 HK $399

大宅

引用:同我傾,我橫掂訓吾著

原帖由 鴨鴨比 於 16-03-21 發表
同我傾,我橫掂訓吾著
你又蒲頭plan好lkf未,好多人等你一帶一路

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+鴨鴨比+於+16-03-21+發表同我

原帖由 rickhss 於 16-03-21 發表
你又蒲頭plan好lkf未,好多人等你一帶一路

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 學會放下 於 16-03-21 發表如

原帖由 cathy-tse 於 16-03-21 發表
如果我冇睇錯佢應該係開咗好多嘅唔同名入嚟親子王國
你講緊的其中一個係我,但我無分身ga

情緒病深夜病發好平常的

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

伯爵府

樓主驚恐症有睇醫生嗎?
如果心跳得好快又心悸
你試下複式呼吸調節返
咁你慢慢會平靜落黎

伯爵府

引用:見到你D說話,我已經唔想再講啦,講都無謂

原帖由 edgarbaby 於 16-03-21 發表
見到你D說話,我已經唔想再講啦,講都無謂,唔幫都唔好加多腳吖,情緒病發仲要被你屈係另一個人,仲要單單 ...
我知你吾係果位分身,吾好嬲啦
分身邊有咁快咁多分呢,佢地大慒姐,吾好上心啦

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 cathy-tse 於 16-03-21 發表

原帖由 Yubi.T 於 16-03-21 發表
你講緊的其中一個係我,但我無分身ga

情緒病深夜病發好平常的
佢應該係指A字頭同q字頭果個分身,一個以阿媽身份,一個以阿仔身份,喺同一個post對話,但其實係同一個人嚟。

別墅

珍珠宮

BK Milk勳章

珍珠宮

樓主,我都係驚恐症病人,不過已經小左發作,雖然都會有時突然心跳好快,抖唔到氣,睇野好唔實在,出晒手腳汗,成個人震晒,但只要個心同自己講你(驚恐症)又黎呀,我唔驚你咖喎,轉頭又冇事,最緊要你要盡量放鬆,唔好諗係咪會死咖喇,唔好focus左會好快死,你就冇事,慢慢飲啖暖水,合埋眼,揸實個拳頭,咪起腳尖,縮埋陰,跟住慢慢鬆開,我自己就keep住睇中醫,睇下有冇幫助,就算冇都可以調理身體,加油呀

首頁

尾頁

跳至