興趣嗜好

跳至

首頁
12345...9

尾頁

洋房

我個小朋友愈黎愈鍾意睇書
諗住整Kindle獎勵下佢
睇下邊到有信得過既Kindle賣
二手都好

大宅

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

香港買到嘅都係水貨,好似有間公司話自己賣行貨,有一年保養但貴好多,其實係自己維修咋!上 price.com.hk 格價啦。

美版可以自己寄去美國 amazon 維修,日版好似平D,不過不支援日本外嘅問題,不過好少壞嘅。

反而考慮清楚有無啱小朋友睇嘅 ebooks,同埋唔係個個肯轉睇 kindle 架。我當年要拒絕買實體書先幫阿仔轉到,阿妹就無問題。

肯用幾好架,放大D字睇無咁壞眼嘛

子爵府

回覆:auowen 的帖子

我覺得值呀。
早初係老公話要買俾我用,佢見我鍾意睇小說,我本來都麻麻地想用。但而家買左就鍾意用,冇再買實體書。
買書真係好阻地方,kindle download 書又平好多,帶出街又唔駛拎住本書咁重。一部kindle可以裝好多書。
我係睇小說,source 有好多,要錢或唔駛錢都有。你要search下你小朋友鍾意睇嘅書多唔多kindle格式。

侯爵府

回覆:Kindle值得買嗎?

Kindle開吾到機 有冇人知邊度維修呀?

大宅

回覆 心心 的帖子

if you brought from the amazon website, you can contact with the customer service directly and they will send a email to you which you can send back to USA amazon. The company will repair it or replace it and they will pay back the postal fee.

禁止發言

男爵府

我最近都考慮緊。因為遲d去日本,唔知當地買會唔會平d。係咪whitepaper最經濟實惠?阿女愛看出名果d英文書,例如magic treehouse, rainbow fairies, 係咪無free download?

複式洋房

回覆:guigui82 的帖子

我想問邊度有鋪頭買到呀?同埋如果無信用卡係咪唔用得架?謝謝

大宅

我N年前上y拍買咗部,響ssp交收,cash only

子爵府

回覆 auowen 的帖子

依家香港賣嘅多數係日本水貨,價錢同美國嘅差唔多。 我上年喺深水埗一間書店買左一部,你俾左錢之後佢會即時幫你折盒,做set up, 教你用, 有機套賣。 我買嘅係冇 backlight 嘅wifi 廣告版, 呢款最平了,paperwhite 會畫質靚d , 同埋喺冇光嘅時候睇方面d, 不過當然貴d. 不過如果睇字嘅講,其實分別不大。另外,就係最好唔好用 pdf format, 因為真係慢到差d以為死機!
小朋友放暑假比平日更忙!

複式洋房

超值, 唔駛咁重先

大宅

日本買paperwhite幾錢?因為有朋友weekend去日本,所以托佢幫忙。

子爵府

carolsbaby 發表於 16-3-23 02:38
我想問邊度有鋪頭買到呀?同埋如果無信用卡係咪唔用得架?謝謝
Sorry, 而家先睇到你問我嘢。
我响深水埗福仁商場內其中一間鋪買的, 上年買8百幾(paperwhite)。
點解你話要用信用卡俾錢? 唔駛喎, 係用cash付款。

子爵府

paperwhite
心盲最可怕。

大宅

Excellent buy. U can read the first few pages/ chapter of the book before purchase. The battery lasts a long time.

rudyjr    發表於 16-4-11 18:24

大宅

引用:回覆 心心 的帖子if you brought from the

原帖由 manwai11 於 16-03-20 發表
回覆 心心 的帖子

if you brought from the amazon website, you can contact with the customer service ...
how can i buy from amazon? do they ship to hong kong?

複式洋房

值的,我都有部paperwhite

珍珠宮

大宅

回覆:Kindle值得買嗎

深水埗 紅葉書室

大宅

回覆:meibomeibo1990 的帖子

http://www.amazon.com/gp/aw/s/ref=is_s_ss_i_3_5/187-3658220-7278208?k=kindle+paperwhite&sprefix=kindle

首頁
12345...9

尾頁

跳至