自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

點解囡囡會咁!?
有無方法啊!?
各位MAMI 俾吓意見,
己經維持一段長時間啦!
每晚都到半夜就會喊醒,
而琴晚仲誇張..每一個鐘醒一次,
每次都喊到好勁,
真係想死,好眼瞓好攰啊!!

伯爵府

試下臨訓前開d柔和的音樂比佢聽,再唔係整個米袋擺係佢心口果度,有時bb係講求安全感架,希望對你有幫助啦!!!!!!

侯爵府

我個仔有時都會...

煲7星茶佢飲...

老人家話熱氣同燥都會咁嫁...

別墅

但係囡囡瞓覺係好時鐘咁!
轉來轉去,點樣放個米袋係佢心口,
我真的就來死啦!
不過都好多謝您的意見!

原文章由 野人好索子 於 08-9-25 11:30 發表
試下臨訓前開d柔和的音樂比佢聽,再唔係整個米袋擺係佢心口果度,有時bb係講求安全感架,希望對你有幫助啦!!!!!!

別墅

唉!我都有俾囡囡試過,
好似無乜用,
就算係煲余仁生開奶茶俾囡囡飲都係咁!?

原文章由 RonicaKwok 於 08-9-25 11:33 發表
我個仔有時都會...

煲7星茶佢飲...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

吾知你信吾信囉 老人家話去拜床頭亞"女麻" , 如果你信就可以去衣紙舖問人點做

大宅

唉...
我仔前一排都係咁...都唔知咩事....
我媽咪都話佢可能熱氣...
但我仔係夜晚訓訓下喊住OR大叫我,話好驚驚...但又唔知佢驚咩..
不過後來我發覺佢應該係訓晏覺時比我樓下D人"O"地下D石磚+勁大ge砰砰聲嚇親.....因為有一日我同佢訓訓下晏覺,樓下又突然間砰一聲...連我都即刻嚇到彈醒左..仔就係咁喊....
安慰左佢好幾日,解釋比佢聽樓下咩事,比佢望下...沉晚已經好好多了...
樓主你可以試下留意你囡囡整日有冇比d野嚇親?因為有事我地大人唔驚ge,佢地可能會好驚....
如果都係咁樣,你試下比珍珠末佢食,我仔細個果時我都試過.買"魚人生"珍珠末比佢,加落d奶度比佢飲,飲左幾晚後,訓覺都冇喊lu

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

或者試下保嬰丹!!!!

大宅

以前囡囡都試過, 維持了二個月, 哭上個多小時, 起初帶佢睇醫生, 醫生話可能小朋友在日間看了或聽了一些比較激烈的東西, 要我試下晚間和她一起聽柔和的音樂, 一起填吓顏色, 再加上比佢吃珍珠未, 後來沒事了. 你可試一試

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 RonicaKwok 於 08-9-25 11:33 發表
我個仔有時都會...

7星茶佢飲...

幾大先可以飲?

男爵府

你個女幾大? 屋企有冇工人姐姐, 有否打佢你唔知?

別墅

我個囡囡十九個月半,
屋企有工作,但係老爺唔駛返工,
有睇住o既,諗都無乜可能,
不過琴晚實在太辛苦,
都有諗過係咁,
唉...真係好辛苦,
晚晚都係咁......

原文章由 0203Ma 於 08-9-25 13:17 發表
你個女幾大? 屋企有冇工人姐姐, 有否打佢你唔知?

別墅

如果食緊西藥可唔可以俾囡囡食珍珠未呢?請問!?

原文章由 lamlam2004 於 08-9-25 12:30 發表
以前囡囡都試過, 維持了二個月, 哭上個多小時, 起初帶佢睇醫生, 醫生話可能小朋友在日間看了或聽了一些比較激烈的東西, 要我試下晚間和她一起聽柔和的音樂, 一起填吓顏色, 再加上比佢吃珍珠未, 後來沒事了. 你可試一 ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一係你個發惡夢
二你個女係食左西藥躁底呀

西藥用既同時,唔好俾bb飲中藥成份既野,會出事架~

原文章由 Rainbow2006 於 08-9-25 14:03 發表
如果食緊西藥可唔可以俾囡囡食珍珠未呢?請問!?
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

男爵府

冇就好啦! 我朋友真實個案, 小朋友仲要社工跟緊.
原文章由 Rainbow2006 於 08-9-25 14:02 發表
我個囡囡十九個月半,
不過琴晚實在太辛苦,
都有諗過係咁,
唉...真係好辛苦,
晚晚都係咁......

...

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

睡前3個鐘都唔好玩到咁勁, 有D人好鐘意將D細BB飛上天空再接番, 係我最憎既玩意, 會嚇親BB, 好易發惡夢......:;pppp: :;pppp: :;pppp:
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

複式洋房

請問你開始幫你女戒(日)片未??

原文章由 Rainbow2006 於 08-9-25 14:02 發表
我個囡囡十九個月半,
不過琴晚實在太辛苦,
都有諗過係咁,
唉...真係好辛苦,
晚晚都係咁......

...

水晶宮

通常係日頭有d野發生,可能係聲音太大,可能係玩得太高興,或者電視畫面刺激得滯.
bb應該時時保持開開心心,但唔好太激烈.
我阿囡,日頭去玩婆婆家玩,晚上瞓覺就會發惡夢,喊住咁叫:No No Po Po,我問番婆婆,即係我阿媽,原來日頭我阿媽有d時候掛住打電腦games,無同阿囡玩,由我細佬陪阿囡玩,咁阿囡就嘈,點知發夢都記住!

大宅

原文章由 winniewongpy 於 08-9-25 11:58 發表
吾知你信吾信囉 老人家話去拜床頭亞"女麻" , 如果你信就可以去衣紙舖問人點做

我個女都試過, 佢突然間晚晚喊, 要人抱, 但抱住又要落地, 落咗地又要抱返, 開咗燈又要熄返, 熄咗又要開... 總知好似咩都唔知, 一未喊, 成日話要媽咪, 連我抱住佢都話要媽咪. 好似連人都唔認得.... 攪咗成個禮拜都無佢符...

最後我奶奶問咗個大陸親戚, 佢識D鬼神野, 話我有個過身的先人, 見到佢得意, 拉咗佢一吓, 就嚇親咗!!! 佢地之後來我屋企四圍拜吓, 話都無神奇wor... 就果次後, 呀女就一覺瞓到天光... 咩事都無 loo....

首頁

尾頁

跳至