自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

尋晚同朋友去食飯,朋友到先walk in上去攞位,侍應就比左個窗口卡位我地!
之後我到左,朋友就話個女侍應之前hard sell韓牛,問我有冇興趣食?
我睇梗餐牌唔夠5分鐘,個女侍應前後行過黎問左我三次食唔食韓牛!我見佢咁煩,咪話唔食!(其實我仲睇梗餐牌有乜食)
第四次佢行過黎話,你地坐去另一張枱,一手就搶走餐牌走,之後搬走d野!當然已經開左爐燒梗d配菜,蛋同粟米芝士!
我當然好激動啦!我話點解食食下要我搬?
佢話: 你有冇訂枱,呢張枱有人訂左!
我話: 有人訂左,你一早又比我坐呢張?點解一早唔比第二張,而家我唔食韓牛就叫我走,搬去第二張枱!
之後我朋友話算,但我話唔食要走,朋友就話唔緊要,佢話而家周圍食野都好受氣!反正都開曬位,終於照食,但堅食唔落!其實間店其他侍應都好有禮貌,服侍週到,但我真係好谷氣!我平時個人好無所謂,食到一半人地叫我轉枱我都肯,但食韓燒燒燒下要我調去另一張枱我都係第一次!

珍珠宮

回覆:炑X韓烤 (荃灣分店)

我去過銅鑼灣分店,無hard sell任何野喎,d staff都幾好。
當時你有無搵話得事嘅人呀?

伯爵府

我食過旺角個間, D STAFF都無SELL我呀, 服務幾好, 係個個STAFF服務唔好姐... 唔關間店事既

wcpcelia    發表於 16-2-2 09:03

侯爵府

燒燒下叫人換枱又真係怪!

早幾日星期六我都有諗過去呢間分店食, 不過最後冇去

禁止訪問

複式洋房

引用:我去過銅鑼灣分店,無hard sell任何野喎,d

原帖由 lovelykitty 於 16-02-02 發表
我去過銅鑼灣分店,無hard sell任何野喎,d staff都幾好。
當時你有無搵話得事嘅人呀?

...
佢就係話得事果個!咁其他staff都好有禮貌,甚至當時人都係ok有禮貌,但我唔明,點解要我轉枱!

複式洋房

引用:我食過旺角個間, D STAFF都無SELL我呀, 服

原帖由 俙俙媽咪 於 16-02-02 發表
我食過旺角個間, D STAFF都無SELL我呀, 服務幾好, 係個個STAFF服務唔好姐... 唔關間店事既 ...
我d fd都話太子係好有禮貌,又教人點燒,咁尋日荃灣其他staff都好有禮貌!

男爵府

個間我去過兩次食lunch第一次幾第二次去d職員冇hard sell但個個都好似未瞓醒拾下拾下

複式洋房

引用:Quote:CCC10 發表於 16-2-2 08:46 尋晚同朋

原帖由 洗米華 於 16-02-02 發表
一早乖乖地,食韓牛咪好。好明顯你講野語氣得罪佐佢,佢吾加料都算好
我得罪佢乜,我答佢唔洗時仲笑笑口,因為其實我興趣食,不過諗住答左唔洗先,轉頭慢慢諗,仲有,我唔係針對佢sell韓牛,問題係因乜事要轉枱?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆:CCC10 的帖子

我去過太子幾次,待應哥哥仔好好人,好有禮,應該係個人問題、用無訂位做借口要調位好奇怪囉,因為不叫韓牛就要轉枱⋯⋯比著我都不會轉位!

複式洋房

引用:燒燒下叫人換枱又真係怪! 早幾日星期六我都

原帖由 jolps 於 16-02-02 發表
燒燒下叫人換枱又真係怪!

早幾日星期六我都有諗過去呢間分店食, 不過最後冇去 ...
其實d野食同staff係ok架,之前d朋友去完先推介我去,佢地去都無hard sell任何野!

複式洋房

引用:我去過太子幾次,待應哥哥仔好好人,好有禮

原帖由 stagea 於 16-02-02 發表
我去過太子幾次,待應哥哥仔好好人,好有禮,應該係個人問題、用無訂位做借口要調位好奇怪囉,因為不叫韓牛 ...
係,我d fd都讚太子d staff好好,其實轉枱係好小事,我坐唔坐窗口位都無所謂,但無啦啦一手搬走我d野,叫我轉第二張枱,真係唔知佢諗咩!如果佢真係比錯枱,要調都無所謂,但唔係咁趕我去第二張!

大宅

如果轉檯都應該徵詢你們同意先轉, 唔係話轉就轉囉, 如果佢真係咁樣收哂你D野, 呢間野都好有問題, 比我一定嘈爆

公爵府

畀面勳章

你有權唔轉囉

複式洋房

其實間野食物同人都ok架,我d 朋友去過幾次先叫我去,佢地都無比人hard sell! 可能係我唔好彩!

侯爵府

珍珠宮

我去過九龍城店, 服務好OK, 亦没有Hard Sell, 可能是個別員工問題, 唔好嬲啦, 最多咪唔好再去囉

複式洋房

引用:我去過九龍城店, 服務好OK, 亦没有Hard Sel

原帖由 edhepp 於 16-02-02 發表
我去過九龍城店, 服務好OK, 亦没有Hard Sell, 可能是個別員工問題, 唔好嬲啦, 最多咪唔好再去囉 ...
係!個別例子,下次去第二間試埋其他野食先!

珍珠宮

題外話,好唔好食

珍珠宮

引用:我去過九龍城店, 服務好OK, 亦没有Hard Sel

原帖由 edhepp 於 16-02-02 發表
我去過九龍城店, 服務好OK, 亦没有Hard Sell, 可能是個別員工問題, 唔好嬲啦, 最多咪唔好再去囉 ...
好唔好食嫁?好似ok貴又少份量咁
申利:大食

首頁

尾頁

跳至