自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

原文章由 tingchichi 於 08-9-8 11:48 發表
agree ~~ 不過我唔 like 周梁. 如果富貴黨只係田少一個入到都 ok 既. 新界東應該踼走陳x勤, 換上田少就好

最想咁樣.........可惜D鐵票實在太勁

別墅

打錯字, 改返啦! 謝!
新界西, 係好亂, 不過我只係考慮選梁耀忠定陳偉業, 覺得佢地都係講真話為基層, 其他唔考慮!

原文章由 NewSnoopy 於 08-9-8 11:51 發表
陳克勤唔係新界西而係新界東。

新界西簡直係考選民的智慧,一共有14張名單,單講大家熟悉的已有:李永達、何俊仁、梁耀忠、張超雄、李卓人、陳偉業...唔選周梁,唔選譚耀宗,唔選王國興,成家總動員都分唔云,泛民自己友打自己友 ...

男爵府

唔好意思, 我未睇報紙. 想問吓余若薇win唔win 都

珍珠宮

原文章由 NewSnoopy 於 08-9-8 11:51 發表
陳克勤唔係新界西而係新界東。

新界西簡直係考選民的智慧,一共有14張名單,單講大家熟悉的已有:李永達、何俊仁、梁耀忠、張超雄、李卓人、陳偉業...唔選周梁,唔選譚耀宗,唔選王國興,成家總動員都分唔云,泛民自己友打自己友 ...仲有面積太大,青衣差不多完全無候選人來拉票,一d氣氛都無! 我們在無咩癮的情況下"靜靜地"投票

我寧願係咁... 舊區路窄人多.. 真係路都難行...在新界西泛民真係太多張名單...mouth: mouth: 不過今次都算策成功架啦...

[ 本文章最後由 tkkmama 於 08-9-8 12:05 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

個人意見,唔聽唔好理我

選長毛的,你有否參考長毛過往的"政績"嗎?他做過多少(指議會工作),他上屆當選後我已覺得他呃飯食,如逢開會,未正式開始,就大叫大嚷,一就被拉出議事會,一就話自己抗議罷會,就咁就可以唔洗再開會啦,淨逗人工印印腳。再講,搞到個議會成個街市咁,又叫又嘈,而非討論之地,唔知幾時會變從前台灣咁打交呢?

水晶宮

真係唔明, 長毛成日俾人鬧搞串個party, 但又高票當選 ?

翡翠宮

畀面勳章

我係選田少,就係中意佢係真小人,好過偽君子。

而家自由黨全軍覆沒,其實有好大後遺症,功能組別已經決定2020年會取消,如果自由黨唔摺埋仲想玩落去,唔可以再靠功能組別,靠選票又唔夠泛民,只可以靠攏民建聯做盟友,希望日後可以協調配票。

即係話以後立法局分成兩大陣營,連稍為中間路線既自由黨都分分鐘變成死硬建制派(呢樣可能係阿公想見到既目標,邊個叫田少當年反骨得咁過引),如果再有政棍唔係以理性處事,為反對而反對,政府好多政策都未必可以夠票推行,對香港一點好處都冇。

珍珠宮

原文章由 雙子媽媽 於 08-9-8 11:59 發表

拖埋 陳小姐入局忝..

大宅

醒目開學勳章

win 到,佢地無鐵票嘅組合,都有 8萬幾票,唔錯啦,踢走 "菜素肉" (因為 "真肉成" 得6萬多,比 "葉樓" 分咗都6萬多)。

原文章由 雙子媽媽 於 08-9-8 11:59 發表

[ 本文章最後由 littlepigstores 於 08-9-8 12:09 編輯 ]
    日本有怕死的 "自慰隊"

珍珠宮

原文章由 上校車 於 08-9-8 12:05 發表
真係唔明, 長毛成日俾人鬧搞串個party, 但又高票當選 ?

佢入局係有部分選民好不滿議會乍, 非政績入局咯...

珍珠宮

原文章由 littlepigstores 於 08-9-8 12:06 發表
win 到,佢地無鐵票嘅組合,都有 8萬幾票,唔錯啦,踢去 "菜素肉"。

佢抵死啦, 終於為大我壯烈犧牲左咯...

禁止訪問

男爵府

我好鍾意佢.
原文章由 littlepigstores 於 08-9-8 12:06 發表
win 到,佢地無鐵票嘅組合,都有 8萬幾票,唔錯啦,踢走 "菜素肉" (因為 "真肉成" 得6萬多,比 "葉樓" 分咗都6萬多)。

水晶宮

原文章由 tkkmama 於 08-9-8 12:07 發表

佢入局係有部分選民好不滿議會乍, 非政績入局咯...

咁選民們都好精神分裂 (just kidding)
仲記得佢一搞事, 呢度d 媽咪就開topics 鬧爆佢,
但而家又拍晒手掌支持佢繼續入局

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 ppmon 於 08-9-8 11:57 發表
新界西, 係好亂, 不過我只係考慮選梁耀忠定陳偉業, 覺得佢地都係講真話為基層, 其他唔考慮!

我都係, 所以我地兩公婆都投左比佢地兩個, 一人一票.

別墅

贊成! 煲呔真係要好好反省!
記得老董年代,次次搭的士, 司機大佬都大鬧老董, 呢排我搭的士, 有係好多的士司機開始鬧煲呔啦! 呢d叫民怨呀!

原文章由 Reximom 於 08-9-8 12:10 發表

因為長毛係個icon, 投票比佢既人係用選票呢表示佢地對現政府極度不滿!
佢高票當選, 即係話呢類心態既人好多!

別墅

me too!

原文章由 IFC 於 08-9-8 12:14 發表

我都係, 所以我地兩公婆都投左比佢地兩個, 一人一票.

男爵府

好媽媽勳章

菜菜子

男爵府

好媽媽勳章

我同先生都係投陳偉業

原文章由 ppmon 於 08-9-8 11:57 發表

首頁

尾頁

跳至