自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

長毛還是區內第二高得票,勁!

大宅

尋晚睇選情,到3點至瞓,今朝5點起床,知道咗結果,開心過股市升千點,啱啱約齊成班朋友今晚出嚟慶祝,賀一賀佢!

子爵府

只係希望佢守番議事守則啦............做個有禮貌o既香港立法會議員

大宅

我九龍西都係支持毓民, 但係田北俊落選有d意外, 我剩係估周梁同田二少唔掂, 自由黨全軍覆沒同藏明華事件不無關係.

子爵府

其實佢落敗真係有d意外.....不過佢地敢富貴...冇所為啦

原文章由 qqbabe 於 08-9-8 09:34 發表
我九龍西都係支持毓民, 但係田北俊落選有d意外, 我剩係估周梁同田二少唔掂, 自由黨全軍覆沒同藏明華事件不無關係.

大宅

參選講名多於利, 就係有錢先想再要有權勢, 不過佢地過去幾年太中間路線, 唔左唔右, 風頭自然比人蓋過.

洋房

我都希望佢吔win....好開心呀!!!
股市話知佢啦.....我都不知幾望跌到15000點樓下.....咁就好啦....等d人唔好係又買,唔係又買

男爵府

民建聯的富貴程度其實不徨多讓!!!

今次自由黨完全沒落, 代表建制派正式由民建聯一統天下, 不是一件好事。

自由黨,沒錯,完全從商家利益出發,不過,他們偶爾都有「反抗」阿公說話, 算真小人, 亦有小小建制派中另類小小聲音。

現在, 阿公整合陣形, 要「陰乾」你, 你便要聽,乖乖握住那功能組別的議席吧!!

今次配票, 分多小小都不給自由黨, 完全要補葉劉!!

男爵府

畀面勳章

同意, 佢地有時講既野都有point既, 但佢地既態度同言行真係不敢
恭維, 講得白d, 真係好似'難'仔咁, 希望佢地未來既日子會改善

原文章由 april48 於 08-9-8 09:30 發表
只係希望佢守番議事守則啦............做個有禮貌o既香港立法會議員

洋房

長毛的其中一項政綱是...恢復新移民來港一年便可申請綜援,希望不支持此項,而又投了票給他的人,向他表達意見吧...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有時有d咁challenging既人都好架, 等"其他人"唸野時要顧慮多d, 唔敢亂黎, 哈~!
原文章由 RAYMA 於 08-9-8 11:16 AM 發表
同意, 佢地有時講既野都有point既, 但佢地既態度同言行真係不敢
恭維, 講得白d, 真係好似'難'仔咁, 希望佢地未來既日子會改善

民房

原文章由 qqbabe 於 08-9-8 09:34 發表

藏明華事件,周梁抵死!

別墅

贊成, 今早知道長毛毓民當選我開心到跳起(以前未試過咁著緊)!
可能真係好想佢地帶一d唔同o既文化入局,不竟公民、民主、民協都太理性,唔夠強硬,有好多野原來都可以同政府協商, 所以今年我都唔想選佢地。

至於自由黨落選我又唔係太大開心,亦好贊同小米米的觀點,反之,如果係新界東陳克勤落選我就開心死啦!

原文章由 小米米 於 08-9-8 09:59 發表

今次自由黨完全沒落, 代表建制派正式由民建聯一統天下, 不是一件好事。

自由黨,沒錯,完全從商家利益出發,不過,他們偶爾都有「反抗」阿公說話, 算真小人, 亦有小小建制派中另類小 ...

[ 本文章最後由 ppmon 於 08-9-8 11:41 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

講野有point, 有challenging既人都可以有禮貌, 唔好講野粗言穢語, 聲大夾惡, 有時就算幾有point, 都會扣咁d印象分

原文章由 Charlotte_mom 於 08-9-8 11:25 發表
有時有d咁challenging既人都好架, 等"其他人"唸野時要顧慮多d, 唔敢亂黎, 哈~!

公爵府

原文章由 小米米 於 08-9-8 09:59 發表

自由黨,沒錯,完全從商家利益出發,不過,他們偶爾都有「反抗」阿公說話, 算真小人, 亦有小小建制派中另類小 ...

極同意!!!!!
自由黨落敗,是擺明要民建聯一黨獨大.自由黨有時會有少少反對聲音=唔乖,就即刻整死你,要你好看.好恐怖!!!

長毛當選也不是一個好現象,不是他是否守規,而是代表對政府不滿的人很多.政府真的要好好反省.

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

agree ~~ 不過我唔 like 周梁. 如果富貴黨只係田少一個入到都 ok 既. 新界東應該踼走陳x勤, 換上田少就好

原文章由 Reximom 於 08-9-8 11:42 發表

我唔係咁睇, 富貴黨有時都有d獨立意見, 好似當年反23條…佢地點都好過只係大陸扯線公仔既民x聯班契x.

[ 本文章最後由 tingchichi 於 08-9-8 11:49 編輯 ]

公爵府

原文章由 Reximom 於 08-9-8 11:42 發表

我唔係咁睇, 富貴黨有時都有d獨立意見, 好似當年反23條…佢地點都好過只係大陸扯線公仔既民x聯班契x.

agree!!
我寧願選自由黨都唔要民建聯!!
你睇嫻姐,幫工人多過黨都要讓位給別人.

大宅

畀面勳章

陳克勤唔係新界西而係新界東。

新界西簡直係考選民的智慧,一共有14張名單,單講大家熟悉的已有:李永達、何俊仁、梁耀忠、張超雄、李卓人、陳偉業...唔選周梁,唔選譚耀宗,唔選王國興,成家總動員都分唔云,泛民自己友打自己友。

仲有面積太大,青衣差不多完全無候選人來拉票,一d氣氛都無! 我們在無咩癮的情況下"靜靜地"投票。

原文章由 ppmon 於 08-9-8 11:29 發表
贊成, 今早知道長毛毓民當選我開心到跳起(以前未試過咁著緊)!
可能真係好想佢地帶一d唔同o既文化入局,不竟公民、民主、民協都太理性,唔夠強硬,有好多野原來都可以同政府協商, 所以今年我都唔想選佢地。

至於自由黨落選 ...

首頁

尾頁

跳至