自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仔仔6月28日入養和醫院做割扁桃腺及耳導管引流手術,足足等左差不多2個月仲未claims到錢 ,唔知你地的保險公司一般要等幾耐就claims到呢????
頭腦相當靈活(轉數快),有大將風範,領悟力相當高,做任何事愛親力親為,屬機會主義者,懂得精打細算,但愛面子(敏感於別人怎樣看自己),有責任心,欠表達力及創意,要學習培養探求精神(因欠疑心)、耐性及愛心。

大宅

2-3星期左右已經出到票,你邊間保險公司??

大宅

醒目開學勳章

AIA 一般兩個星期左右就有票收了,除非交入去的資料有問題 / 不齊全。
    日本有怕死的 "自慰隊"

禁止訪問

好媽媽勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

2個月? service咁差架, 有咩文件未齊就出聲丫, 咁拖算點wor
原文章由 焯嵐媽咪 於 08-8-25 05:01 PM 發表
我都係aia,好快架,2個星期,agent仲同我入埋支票

侯爵府

好媽媽勳章

冇理由甘耐 我舊年入院做手術 出番黎 個agent親自黎我home幫我攪晒d 文件 個多1個week 仲出埋票幫我bankin埋 我信晒佢啦 全屋都係幫佢買 甘好service 因佢係我阿哥個c擋 
原文章由 Charlotte_mom 於 08-8-25 17:06 發表
2個月? service咁差架, 有咩文件未齊就出聲丫, 咁拖算點wor

侯爵府

無理由咁耐WOR
不如你打去保險公司問下咩事
個AGENT幫唔到你,唯有自己去問

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我自己有醫療卡....上個月入醫院做個minor手術都係直接用果張卡比錢, 唔洗自己比住先~

阿囡上年入院就claim o左2-3個weeks就有,within one month都算ok, 可以接受啦~

水晶宮

無理由咁耐, 除非交入去的資料有問題 / 不齊全。
自己打去保險公司問下咩事la?

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

無理由?好快出到錢,唔駛2週已收到支票!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

大宅

畀面勳章

我用ING齊文件一 星期內已經出到票,你邊間保險公司??

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我幫 new york life 買,都係 2 個禮拜有票攞喇!!!

伯爵府

舊年阿仔做手術,碌卡張單都未交就收到錢啦..大若3week唔使...宏利

子爵府

我囡囡入醫, claim $11000 都是3 個week 有支票收, 點解甘耐, 你claim好多嗎, 快d call 你個agent

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 maggie1003 於 08-8-25 16:54 發表
我仔仔6月28日入養和醫院做割扁桃腺及耳導管引流手術,足足等左差不多2個月仲未claims到錢 ,唔知你地的保險公司一般要等幾耐就claims到呢????

有冇聯絡吓agent???
再唔係就打電話上customer service dept.問囉
睇吓係程序問題
定係agent做嘢問題
點知個agent有冇第一時間幫你交claim documents架

大宅

兩個星期內出到票啦,重趕倒找咭數!

男爵府

原文章由 maggie1003 於 08-8-25 16:54 發表

扁桃腺要過一段長既等候期先有得保...個等候期重間間唔同..

大宅

好媽媽勳章

可唔可以講邊間agent?

複式洋房

我在保誠買架,要claims五萬,講開就激氣了,我寄左d正本單據比佢後就打比佢叫佢過幾日收到後通知我一聲,因我驚會寄失,但過左一星期後完全冇回應,咁我咪又打比佢問囉,佢就話已經比左公司,要等大約2,3個星期,咁又過左3星期了又冇聲氣,我又主動打比佢,佢才同我講公司要我再比仔仔個本健康院藍色紀錄書,咁我都立即在第二日fax比佢,好la又再等多3個星期但都是未有消息,咁我又主動打比佢問,呢次佢又話個主診醫生填漏左份claims中兩條問題 .......唉!!!!!之後又唔知又要等幾耐了 ,我最嬲係每一次都是我主動打比佢,佢先同我講有問題

[ 本文章最後由 maggie1003 於 08-8-25 23:29 編輯 ]
頭腦相當靈活(轉數快),有大將風範,領悟力相當高,做任何事愛親力親為,屬機會主義者,懂得精打細算,但愛面子(敏感於別人怎樣看自己),有責任心,欠表達力及創意,要學習培養探求精神(因欠疑心)、耐性及愛心。

大宅

我保險AIA等半等無回音?

住完醫又要一筆做大手術,
發覺agent收單一段時間,入單等2個幾-4個幾月。後來我忍唔住自己上海洋中心交單,我出院一check18號我入單,20/8就批個幾日重寄去屋企!

首頁

尾頁

跳至