自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

今日第一次試用順x集運,有冇JM可以講解一下整個流程?唔該晒!

珍珠宮

回覆:adrienne2307 的帖子

留毛學野

侯爵府

回覆:淘寶集運到香港

係唔同鋪頭買野俾錢時揀淘寶集運,揀埋順x, 之後所有貨就會寄落深圳順x個倉,你要留意吓d貨到咗倉未,睇返每個單嘅物流狀況就會知,到你睇到所有貨都到齊個倉到,你就可以禁合併,揀齊所有單,之後再揀順x送去邊,有得送上門/門市自取,跟住就會有運費話你知收幾多錢,俾錢方法同你淘寶一樣,俾完錢就會開始送落黎,1-2日左右,如果門市自取就有sms提你貨已到,自己去攞件

la_source    發表於 15-12-14 15:48
wcpcelia    發表於 15-12-14 09:07
taiyeung    發表於 15-12-13 01:55
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

伯爵府

大宅

畀面勳章

回覆:lovececing 的帖子

唔該晒

子爵府

回覆:adrienne2307 的帖子

順丰最快,中通睇下寄邊,最慢4px

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:robykelly 的帖子

將你要買既野一次揀好、再禁付款、之後揀淘寶直送、佢會一次計晒你既運費、貨錢連運費一次過計、比錢!當你買個幾間店圓通倉簽收左就會一次送去你揀既送貨地址!(記得係要一次揀好要買既店、例如你買二間就要一次過揀、如果你分開拍就會收你二次運費錢!送住宅另比$30)
其實直送係平過官網集運好多,不過佢冇得比你揀其他快遞、只得圓通送貨的!

侯爵府

引用:將你要買既野一次揀好、再禁付款、之後揀淘

原帖由 tingloveyin915 於 15-12-14 發表
將你要買既野一次揀好、再禁付款、之後揀淘寶直送、佢會一次計晒你既運費、貨錢連運費一次過計、比錢!當你 ...
咁淘寶直送係咪冇得幾間鋪頭嘅野group埋一齊?我都有用過直送,有d運費真係幾平,試過5蚊人仔寄落黎

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

伯爵府

BK Milk勳章

引用:順丰最快,中通睇下寄邊,最慢4px

原帖由 hui.lai 於 15-12-14 發表
而家我用中通,快過順豐,順豐以前好好,而家差到爆

MyLittleStar    發表於 16-1-8 12:39

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

hui.lai 發表於 15-12-14 01:01
4px 最平 wor
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 hui.lai 於 15-12-14 發表順

原帖由 許c9 於 15-12-14 發表
而家我用中通,快過順豐,順豐以前好好,而家差到爆
中通是否集運?有冇自取商?送上門工業區?請問有幾快?

子爵府

回覆:許c9 的帖子

我用中通起碼等八日

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

留意順豐集運有好多限制, 包括貨物種類, 違禁品會拒收, 太長太重都會拒收. 免費存倉期有限, 過期要俾存倉費. 送去住宅要俾多30蚊附加費, 就算你肯俾, 順豐都唔多想送上門, 佢地會逼你去門巿攞件. 想去7仔或OK攞又限住得幾kg以內, 仲要間間店都有Quota, 遇著雙11雙12呢D高峰期, 唔洗點諗一定爆晒.

公爵府

引用:將你要買既野一次揀好、再禁付款、之後揀淘

原帖由 tingloveyin915 於 15-12-14 發表
將你要買既野一次揀好、再禁付款、之後揀淘寶直送、佢會一次計晒你既運費、貨錢連運費一次過計、比錢!當你 ...
直送同出面d集運邊個抵d啊?

珍珠宮

畀面勳章

學野

大宅

畀面勳章

學野x2

侯爵府

回覆:skyfree333 的帖子

一定係直送!

侯爵府

你一次揀晒要買既野比錢,未即係買幾間店group埋送貨囉!

大宅

甘請問系米選賣家時就要選有得集運選項咯 d?我見有d系無得選集運的,謝謝

首頁

尾頁

跳至