懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

初生裝尿片

請問初生裝尿片一般要準備多少?
8 包 會唔會太多?

複式洋房

Re: 初生裝尿片

我建議你不要預備太多初生裝尿片,因為可能有些親戚朋友會送尿片。另外BB又大得快,初生裝尿片好快就唔合身。你可先 prepare 3-4包先,需要時再買

公爵府

其實要視乎您的bb出生時有多重, 又要視乎您的bb pat pat/肶仔有多大, 又要視乎那隻brand 的初生裝尿片. 因為我的朋友個bb 出世8磅多, 佢bb 用不著sealer 和 huggies初生裝尿片! 我bb 出世只有5磅, 他pat pat/肶仔少肉, 只能用sealer/fitti 初生裝尿片, 其他brand 的初生裝尿片會漏尿! 而另一個bb出世6磅多, 她pat pat/肶仔有肉, 不能用sealer因尿片位太細, 但可用其他brand 的初生裝尿片啊! 以上資料您可作參考

複式洋房

我個b出世時,只有2包初生是我們買的其他都是朋友送的,所以不要預早買太多。

大宅

我自己就預備左4包, 一包pampers就係我買既, 其餘3包都是入左d bb會送既, 包括一包huggies, 一包sealer, 一包fitti. 我打算夜晚俾bb用pampers, 日間就用其他brand. 之後都會用番pampers. 你地呢??
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

大宅

我同意Luzern講法,因爲吾知bb身形所以吾知o羊牌子arm。好似我亞b因爲細隻我預備既huggies包到心口,後來都係用fitti至arm。有d bb長得快有d慢,有d好快要用s碼架。FYI初生每日用8塊片度。

首頁

尾頁

跳至