自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我老公成袋跌咗,裏面有成10支親手種的有機粟米!
係我D心肝!
我連鬧佢都無力,好心痛!!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

翡翠宮

回覆:辛辛苦苦種咗兩個月的粟米,我老公…我想殺死佢!

好傷心 我以前種蕃茄都日日去睇佢有無生大粒d,辛辛苦苦種完但無哂收成,真係

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁唔小心

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

跌左係邊?

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

引用:好傷心 我以前種蕃茄都日日去睇佢有無生大

原帖由 Dwmn 於 15-11-15 發表
好傷心 我以前種蕃茄都日日去睇佢有無生大粒d,辛辛苦苦種完但無哂收成,真係

...
係,好傷心!
只有種過嘢的人才知我有幾痛!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

引用:我老公成袋跌咗,裏面有成10支親手種的有機

原帖由 mercy_mama 於 15-11-15 發表
係我D心肝!
粟米兩個月就收得?

男爵府

引用:跌左係邊?

原帖由 ninjarabbit 於 15-11-15 發表
跌左係邊?
唔知!
今日有帶車仔裝泥同帶咗遮,走時,佢將袋收成掛喺遮再放入車仔。
但返到屋企已經無咗袋粟米!

男爵府

下, 咁都跌左? 點整唔見ga?? 抵

男爵府

引用:Quote:原帖由 mercy_mama 於 15-11-15 發表

原帖由 咁求琪 於 15-11-15 發表
粟米兩個月就收得?
大約啦!
我8月尾發種子,9月頭先正式落田。
但係全部無晒啦

複式洋房

樓主,唔好傷心,努力再種過
想問下你地係邊到有得種粟米、蕃茄?我都想帶小朋友去

男爵府

引用:下, 咁都跌左? 點整唔見ga?? 抵

原帖由 sarahwong420 於 15-11-15 發表
下, 咁都跌左? 點整唔見ga?? 抵
我無鬧!因為我連同佢講嘢都唔想!
我好傷心!

男爵府

好明白,白費左一埋心血,想分享成果時卻.....
咁你c6親手種過啦

男爵府

一*堆

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:我老公成袋跌咗,裏面有成10支親手種的有機

原帖由 mercy_mama 於 15-11-15 發表
係我D心肝!
唉,算啦,唔跌都跌咗

男爵府

引用:Quote:原帖由 mercy_mama 於 15-11-15 發表

原帖由 kc_01k 於 15-11-15 發表
唉,算啦,唔跌都跌咗
我知!
但真係好心痛!

男爵府

引用:好明白,白費左一埋心血,想分享成果時卻....

原帖由 IVpurple 於 15-11-15 發表
好明白,白費左一埋心血,想分享成果時卻.....
咁你c6親手種過啦

...
係呀!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

請勿打招呼~

子爵府

2018復活節勳章

粟米會唔會好易生芽蟲?我之前種極菜都有芽蟲,又唔想落農藥

公爵府

罰佢一齊去種過吧~~乖唔好唔開心啦~

男爵府

引用:粟米會唔會好易生芽蟲?我之前種極菜都有芽

原帖由 lafield 於 15-11-15 發表
粟米會唔會好易生芽蟲?我之前種極菜都有芽蟲,又唔想落農藥
係易有,不過其實有都無問題。
真係唔like可以噴辣椒水

首頁

尾頁

跳至