在職全職

跳至

首頁

尾頁

公爵府

如題,是否覺得而家D同事比較冷漠?

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

人夾人緣啫, 而且唔一定一個人食LUNCH就代表其他人冷漠嘅.

大宅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一個人,比較自由,鍾意去邊度食都得,唔洗就黍就去,而且有時無言相對,係好辛苦

kariswinnie    發表於 15-12-29 14:23

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

我鍾意自己一個人多d

大宅

回覆:你地每日Lunch係一個人定同同事一齊食

睇心情,但多喜歡一個人

公爵府

其實有時我都覺得自己一個人食LUNCH都幾好,唔洗諗野講,但如果成個部門都一齊食,但只係唔叫你,我就會覺得有D問題~

fatpanda    發表於 15-11-11 23:21

水晶宮

引用:其實有時我都覺得自己一個人食LUNCH都幾好

原帖由 Ivy124 於 15-11-09 發表

其實有時我都覺得自己一個人食LUNCH都幾好,唔洗諗野講,但如 ...
agree

男爵府

Ivy124 發表於 15-11-9 13:36
如題,是否覺得而家D同事比較冷漠?
以前公司人好好,一齊食,之後一間d人好怪老闆亦唔鐘意大家一齊食,各人留公司食但唔講野,呢家各自帶飯各自食,食完一齊去飲coffee

公爵府

ccgirlcc 發表於 15-11-10 03:16
以前公司人好好,一齊食,之後一間d人好怪老闆亦唔鐘意大家一齊食,各人留公司食但唔講野,呢家各自帶飯各 ...
如果LUNCH後都會圍埋一齊飲COFFEE,都OK呀,起碼大家會有交流,唔似個機械人,返工只係做野,不過你老闆又幾得意,會唔LIKE D同事一齊食LUNCH~

大宅

我都係自己一個,間唔中FAREWELL或者過年過節先同同事一齊食一次...

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

日日自己食.
間唔中過時過節公司出錢先一齊食.
冇所謂啦, 自己食有自己食好, 同D同事不嬲冇咩幾句, 大家都係傾公事多, 自己食仲自在, 想食咩就食咩。

雖然我間中都好懷念係舊公司, 日日成班熟同事一齊食, 食完就一齊吹水閒聊, 果陣真係好開心....到而家都仲有同D熟既舊同事keep in touch.

公爵府

leung_fatfat 發表於 15-11-10 16:59
我都係自己一個,間唔中FAREWELL或者過年過節先同同事一齊食一次...
me too~

公爵府

gloriatutor 發表於 15-11-10 17:09
日日自己食.
間唔中過時過節公司出錢先一齊食.
冇所謂啦, 自己食有自己食好, 同D同事不嬲冇咩幾句, 大家都 ...
其實自己一個食又真係自由D,但有時同同事一齊食下,係會令自己對公司增加歸屬感,唔知大家認唔認同。我都好懷念向舊公司同D同事食飯吹水,真係開心好多~

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

自己食,好開心。

大宅

我都係大部分時間帶飯自己食,日日出去食覺得好唔健康。都會再人食飯,不過可能一星期一至兩次。我最唔想同人食飯就係講事非。

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

Ivy124 發表於 15-11-10 17:41
其實自己一個食又真係自由D,但有時同同事一齊食下,係會令自己對公司增加歸屬感,唔知大家認唔認同。我都 ...

認同,同事關係好真係歸屬感都大啲。
我係舊公司做左兩年幾,最令我留戀就係同事關係,仲係入面識埋現任男友

而家公司做左年幾,除左人工高,冇野留戀。

大宅

引用:Quote:gloriatutor 發表於 15-11-10 17:09

原帖由 Ivy124 於 15-11-10 發表
其實自己一個食又真係自由D,但有時同同事一齊食下,係會令自己對公司增加歸屬感,唔知大家認唔認同。我都 ...
岩傾嘅咪開心囉,但有時大圍食飯好鬼悶嘅~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

多數自己食, 其實會自由D的

珍珠宮

開心吸收勳章

細個會覺得一定要人陪至開心,否則寧願買外賣食,大個左就唔介意自已食,而且見到都好多人自已一個,但不會選要等位果啲。

大宅

自己食多間唔中先約人食, 鍾意用午飯時間處理屋企及小朋雜項, 方便放工拿拿聲仆返屋企湊仔

首頁

尾頁

跳至