家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我就覺得有些保險公司做啲基金成績是好過銀行好多,銀行冇特定人幫你跟,買啲基金冇保險公司多,好多都是自己發行的基金.回報率冇保險公司多,轉換次數又唔够保險公司無限多.其實當你想買之前一定要分析左個間公司啲基金多數投資去邊.風險高與低.過往所有投資啲基金回報率.我買過銀行,買過保險公司是可以看到回報率是差得好遠.AGENT會意見你你亦可透過自己及朋友啲分析自已自由去選擇買邊隻.以加冇咩人會直接把啲$存到銀行度,因為通帳是大過存款利率.咁做只會將啲$越來越扁值.每個人都應該去分析吓自已應該怎去投資增值自己啲財富.

原文章由 ta7543 於 08-8-2 20:17 發表
咁係邊間公司同乜嘢plan ? 有咩賣點?

男爵府

月供基金平均風險一定低過一筆過.因為每個月個市都唔同.每個月入同一隻基金最後用平均法除開可能低過你一筆過入個價.當然你可能會問以加個市咁低以加一筆過入會抵啲.但冇人會知個市幾時是最高,最低.如果你有三,四十萬儲蓄是度.而你有齊所有保險.個啲儲蓄是可以點用都得.咁又唔同.因為一筆過買回報時間肯定快過月供.而且彈性大.好似我供開個間如果你放USD15,000落去你可以每個月自已決定落幾多去買留幾多在個ACC度.而且留低在保險公司個筆$仲有成三至四厘幾俾番你.仲高過銀行啲息.賺到隨時拿晒走人.都是個句自己需要做個理財分析自己到適合做邊樣!!mouth:

原文章由 smarties1979 於 08-8-7 20:12 發表
我只有+萬買基金,但人家說供基金會減低風險,怎樣好呢?

首頁

尾頁

跳至