自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

話明$180連3日葯家麻,到埋單囉葯要成$270,都唔知有無攪錯,咁我問個護士我有無咁需要食成五,六種葯咁多而又收多我成90蚊?個護士解式話呢d係特效葯喎,所以會貴d。我立即同個護士講我唔係病得咁嚴重(有幾病自己心知肚明)唔需要用到特效葯咁重,咁好啦最後減淨3種葯但都要我$270 ,咁我當然唔肯啦,咁鐘醫生同我理論話(係好無禮,反白眼果隻)d葯點好點好,死都要我要,你咁既態度我彩你都傻,阿鐘醫生就話咁好啦我淨係寫張請架note比你得囉呵(當時個樣好不屑),咁我話ok(我望都無望鐘醫生),我以為我可以比番$180就走人啦,點知我隻腳仲未行出醫生房門口,阿鐘醫生竟然講話收$200得唔得,真係得啖笑,死都要我比多過$180,做醫生做到咁真可悲,連果$20都唔放過,算啦!我當捐錢。一d醫得都無,係咁淨係識得開有咁多得咁多葯比病人,仲要係所謂特效果隻,到我真係病到七彩(touch wood)咁用咩特效葯黎救我呀!所以我以後都唔會再去天一。

伯爵府

我個囡之前發燒都睇佢...都係二百零蚊...諗住因為佢通宵所以比一般診所貴(因為我同個囡零晨12點先去睇)...佢又係話開左特效藥...
但因為我住果頭D診所又係講明$100,但呢樣又加錢果樣又加錢所以我以為度度都係咁既....

大宅

唔掂

別墅

睇醫生竟然可以講價

首頁

尾頁

跳至