論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有好多雇主都唔比佢啲工人用佢屋企地址来申請手提電話,但個地址都有可能會比你工人啲friend盗用。

我雖然無比信箱key個工人,試過有一次我收到P子頭(工人最鐘意嗰间電話公司)嘅信,收信人係印尼人名,内容係叫收信人出示住址證明便可開台比佢,如果無電费水费单啲咁嘅證明,可以拎返呢封信去phone company都可以當住址证明。

我就問我工人識唔識呢個人,佢死口話唔知唔識,初时我都信佢唔會咁大胆,但有日我3歳呀仔同我去開信箱拎信,佢問我點解要用key開,佢話姐姐就咁用手liu啲信出来就得喇,死未!

所以各位要小心!

別墅

一啲都唔出奇,佢地會互相交換地址証明而且同一大厦住的話唔洗問自己去信箱攞 佢地毛孔不入....

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我工人就係去呢間p字頭既公司簽左約開左個電話, 有封信寄黎叫佢交返去做住址證明, 我要求睇張contract先, 但佢到而家都無俾過我睇, 我無理佢. 我都懷疑佢改左用朋友個地址........

原文章由 filleul 於 08-7-29 18:19 發表
有好多雇主都唔比佢啲工人用佢屋企地址来申請手提電話,但個地址都有可能會比你工人啲friend盗用。

我雖然無比信箱key個工人,試過有一次我收到P子頭(工人最鐘意嗰间電話公司)嘅信,收信人係印尼人名,内容係叫收信人出示住址 ...

首頁

尾頁

跳至