自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前我已經發過文講元朗廣場既越棧:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13388309

估唔到佢執咗, 對面馬路重開, 依然係喝罵客人, FB見到有人分享 (一開始你會聽到收銀好大聲喝個客"走呀!":

https://www.facebook.com/law.h.karen/videos/10153769057158586/?hc_location=ufi

今日中午大概3:00幾. (part1)
地點:元朗廣場對面(越棧)
本身我冇打算拍片,但我真係睇唔過眼
果 d 員工,一個一個去埋去罵個食客,
雖然人地大陸落黎,講野唔正,但佢都係客,⋯⋯
唔應該咁樣罵人,所以我決定拍低佢
事發經過:食客帶著一個1歳半多既囝去食野,食到差唔多食完,有個男員工走埋去話佢
態度唔好既(叫你個囝食好 d 啦,唔好食到張梳化都有),個食客就嬲,話細路仔係咁,我會抹返好,你唔洗咁既態度對我,我係黎食野,唔係受氣。。。。之後有另一個職員(收銀)走埋黎再話佢內容大概係。。。你唔好响到煩到我其他食客,你即刻走,冇文化,街市婆,你好樣衰。。。。。呢個時候,個食客仲幫佢地清理緊張梳化,點知男職員去埋黎:你唔洗整喇,你即刻走喇,你越整越污糟。。。。。。。。
之後,食客就發哂火起身去埋單,點知幾個職員繼續話佢,我就開始錄影。。。。
利申:我2邊都唔認識,只係感到。。就算食客點唔啱,都唔應該咁樣罵人,更何況。。
小朋友食到梳化有飯都唔係專登,唔洗用冇文化,街市婆,你好樣衰呢 d 字眼去話人,仲叫人唔好再黎食野,我唔會做你生意呢 d 說話
經過今日呢件事,我都會決定唔再幫襯
第一: 已經唔係好食
第二: 我未見過d咁既態度既餐廳

natjosejim    發表於 15-10-15 14:27
nieualma    發表於 15-10-15 12:13
林月如

複式洋房

呢間嘢真係痴痴地,職員惡到黑社會咁!

Aloysiusma    發表於 15-10-15 14:34
funfun759    發表於 15-10-15 14:15
tsung    發表於 15-10-15 13:50
la_source    發表於 15-10-15 12:08
林月如

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁都得

男爵府

呢間野我被逼食過幾次,D港女真係好Q鐘意食,話佢裝修好,乾淨窩~
而我就覺得一來貴,而來野食麻嘛,D職員確實態度真係一般(我去其他舖食一樣)

BTW樓主真係可以告佢歧視

男爵府

回覆:元朗越棧痴孖筋 - 死性不改喝罵客人

帶住個仔咁樣比人話我一定發火,仲要比人話咁多次
如果係我我會驚到唔小心整跌晒所有碗碟/調味料落地

禁止訪問

大宅

段片睇得出個食客都唔係小野果D黎嫁wor~
食客大大聲指住D員工黎鬧,

natjosejim    發表於 15-10-15 14:29

公爵府

push
多d人知

男爵府

畀面勳章

d員工真係超惡!!!! 拍哂枱大嗌個客”走”。。。點解員工咁態度都仲有人幫襯

hohohohooooooo

複式洋房

trustme128128 發表於 15-10-15 12:34
段片睇得出個食客都唔係小野果D黎嫁wor~
食客大大聲指住D員工黎鬧,
你睇返, FB個樓主有講點解個客咁嬲, 個客係大陸人, 我可以想像到佢畀人咁喝罵羞辱, 自然會扯火, 唔會期望佢仲好有包容力咁靜靜結帳離開....
林月如

水晶宮

BK Milk勳章

講真越棧都幾難食
食過一次永不再食

水晶宮

熱血金章

咁痴線

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

呢d咁嘅服務態度仲可以生存到

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

好耐之前去過 的確無乜禮貌

大宅

回覆:月如 的帖子

一早blacklist咗,又貴又唔係特別好吃

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

Only 睇片,個食客都唔少嘢 所以拍片要有技巧的

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:講真越棧都幾難食食過一次永不再食

原帖由 bongbongpatty 於 15-10-15 發表
講真越棧都幾難食
食過一次永不再食
味精勁到離晒譜

大宅

呢間野係元朗廣場時,衛生勁差!我隻筷子有粒洗完乾左既蔥!好核突!

珍珠宮

我食開九龍區果間d服務幾好ga, 元朗舖真係一粒老鼠屎

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

竟然 ? 我1年前去食過, 同埋我女
我又覺得ok 窩... 唔通已經轉哂人?

首頁

尾頁

跳至