懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有人話不可以用含水銀或美白product?
現正hot summer,想問問大家用緊哪嗰品牌??
我只有8 wks,但d皮膚已經開始好油.再加上hot summer,真係要換另一隻牌子.

請大家幫吓忙.不想做個ugly產婦.
羲羲 :-P :-P :-P

大宅

我用Origin. 觉得好好,因为系天然,无化学成份,而且敏感皮肤都可以用。我由上一胎有左就一直用到而家。

原文章由 SoBBMaMi 於 08-7-17 14:43 發表
有人話不可以用含水銀或美白product?
現正hot summer,想問問大家用緊哪嗰品牌??
我只有8 wks,但d皮膚已經開始好油.再加上hot summer,真係要換另一隻牌子.

請大家幫吓忙.不想做個ugly產婦. ...

大宅

我用sofina防曬(面霜都唔駛搽),
晚上用vichy水份保濕霜,
不過沖完涼後個身開始感到少少乾, 所以都開始搽body lotion ---- 唔好用有香薰成份的lotion
(7w)

大宅

其實有BB可唔可以塗防晒?

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我用緊Skin Ceuticals 同 Catalysts

防晒我keep住有用, 因為孕婦好易出斑, 所要更加要搽防晒..

複式洋房

Sofina 有一隻防曬咁好??
我都有佢隻uv milk.不過得以25度,驚唔夠?
我d皮膚一向易黃易黑.所以好驚.
羲羲 :-P :-P :-P

禁止訪問

大宅

防曬一定要用ga, d斑一出左就好難褪, 所以要做好防曬預防出斑, sofina有SPF25 及 SPF50兩款, 而家新系列(beaute)有少少香味, 不過我鍾意佢又防曬, 搽上面又唔會出現人工白, 又爽, 只不過都係我自己意見, 你最好去counter試下先

首頁

尾頁

跳至