嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

7個幾月大bb訓覺半夜反身幾次,有經驗媽咪入黎分享0下

我囡囡7個幾月,近呢星期訓訓下會自己反身,雙眼就合埋.我將佢反返正面佢又繼續訓.真係比佢搞死.一晚幾次等我冇覺好訓.又唔想用野包實佢,怕影響佢正常發展.請有經驗媽咪話我知咁既情況會keep幾耐呀?!bb真係成日都有新鮮野過我地玩 :-P 你地又有冇d咩好計呢?

大宅

Re: 7個幾月大bb訓覺半夜反身幾次,有經驗媽咪入黎分享0下

hi 11月媽媽
我囝囝都係咁ga!6個零月就晚晚

子爵府

畀面勳章

Re: 7個幾月大bb訓覺半夜反身幾次,有經驗媽咪入黎分享0下

我個囡四個半月大果時已經趴係度訓
抱正返佢冇耐又趴過, 有時仲喊添...所以我都係唯有由佢, 一係就打側佢黎訓囉..打側好過趴係度丫

複式洋房

我個仔係差不多五個月開始就打則訓, e+五個半月仲趴係度訓,我每晚起身幾次將佢反番身, 真係冇覺好訓, 所以很明白你的苦況.
好似有種防止bb反身的用品, (形狀是兩邊有個cone, 中間有塊布連住),在吉之x好似有得賣, 我有朋友買左比個仔用, 話幾好 ! 你不防試下.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

11月媽媽,

最近恩恩B都係咁呀~ 訓親都時時趴係度, 呢頭抱佢轉番身, 果頭佢又趴過 佢好在自己一定會打側個頭仔, 所以我都係我自己臨訓前同埋半夜先轉番佢, 其他時間我都係由得佢

仲有呀~~真係好想快D見到小公主呀~~

大宅

多謝晒咁多媽咪分享心得!
貝貝,怏啦快啦,我就返黎啦!

男爵府

wa 原來咁多bb都係咁, 嘉靜都係接近7個月時就係咁, 但係好奇怪, 我放佢係大床同我一齊訓就成晚都唔會反轉.

11月媽媽
We are waiting for you and 小公主!

首頁

尾頁

跳至